idx.jpg
Nazad na novosti

22.10.2013

HARMAN IDX sistem

HARMAN Information Delivery System - kompletan sistem javnog oglašavanja nastao pod okriljem jedne kompanije

HARMAN-ov IDX sistem predstavlja inovativno rešenje za isporuku audio i vizuelnih infomacija. Reč je o kompletnom sistemu javnog oglašavanja koji se koristi u prostorima kao što su aerodromi, autobuske i železničke stanice, bolnice, tržni centri, obrazovne ustanove i druga javna mesta.

Njegova osnovna prednost se ogleda u činjenici da je reč o velikom sistemu koji se sastoji iz više komponenti koje se proizvode pod okriljem jedne kompanije; do sada, pri konstrukciji ovakvog sistema bilo je neophodno koristiti opremu različitih proizvođača, što je podrazumevalo saradnju sa svakim od njih. Sa IDX sistemom, taj problem je prevaziđen, što u velikoj meri smanjuje troškove instalacije. Pored toga, druge značajne prednosti u odnosu na slične sisteme su laka implementacija, jeftinije strukturno kabliranje i upotreba modernih digitalnih tehnologija.

Ekspertiza HARMAN-a i bogato iskustvo Com-net Software-a rezultirali su novim, sveobuhvatnim pristupom dostavljanja informacija kakav se do sada nije čuo (u svakom mogućem smislu). Sistem je dizajniran i konstruisan tako da zadovolji najviše profesionalne standarde u oblasti javnog oglašavanja, a sastoji se od procesora, mikrofona, pojačavača i zvučnika HARMAN-ovih brendova, kako bi se obezbedio maksimalan dostupan kvalitet zvuka. Na ovom linku možete pogledati dijagram kompletnog sistema.IDX 100
, kao sveobuhvatan sistem, omogućava pozivanje (paging), obaveštavanje (messaging) i reprodukciju ambijentalne muzike i to u neverovatnih 96 različitih zona - sve povezano sa centralom protivpožarne zaštite u skladu sa najstrožim standardima.

Centralna komponenta sistema je PDC-100 kontroler koji omogućava centralizovano upravljanje, čuvanje i reprodukciju snimljenih poruka koje se ručno ili automatski (okidanjem sa protivpožarne centrale) reprodukuju u zone po izboru.

Kompletna obrada i distribucija audio signala obavljaju se digitalno, u PDP-DSP procesorima, baziranim na BSS BLU LINK tehnologiji koju odlikuju visoka pouzdanost i minimalno kašnjenje digitalnog signala.

Kako ovakvi sistemi zahtevaju visoku pouzdanost i nastavak rada u slučaju kvara, CROWN je specijalno za IDX projektovao pojačavački preklopnik CT16S (Amplifer Switcher) koji automatski detektuje kvar na određenom pojačavaču ili zvučničkoj liniji i zamenjuje ga rezervnim, čime se omogućava kontinuiran rad. U slučaju kvara, CT16S prijavljuje centralnom procesoru da je do njega došlo, a ista informacija prosleđuje se i do tehničkog lica.

Zahvaljujući elegantnim DT-715 pozivnim stanicama omogućeno je lako obraćanje u svakoj zoni ili najrazličitije kombinovanje više zona. Pozivna stanica poseduje dinamički mikrofon za obraćanje i monitorski zvučnik na kojem je moguće slušati šta se trenutno reprodukuje u određenoj zoni. DTE-710 je proširenje sa dodatnim programabilnim tasterima, a za slučaj da postoji potreba za još većom kontrolom, moguće je proširenje i do 96 tastera.

HARMAN je omogućio lako konfigurisanje, kontrolu i nadgledanje sistema korišćenjem IDX 100 Designer programskog paketa koji vas kroz svoje tutorijale lako, korak po korak, vodi do željene konfiguracije.

IDX sistem pokreće ECLIPSX® softver, sa standardnim serverom za optimalno upravljanje informacijama. Sastoji se iz višejezične baze informacija, uz mogućnost puštanja unapred definisanog sadržaja ili live uključenja.

HARMAN Information Delivery System rešenje predstavlja najnapredniji dinamički sistem isporuke informacija trenutno raspoloživ na tržištu.

Nazad na novosti