14. TAKTONS Studio Berar Projekt
Nazad na novosti

22.11.2013

14. TAKTONS - Dani profesionalnog zvuka

JBL M2 Master Reference studijski monitori u sali Studija M, profesionalna i pristupačna LSR 3 Serija i ukupno 5 setova za studijsko snimanje na našem štandu, spremnih za isprobavanje na licu mesta, utisci su koje su naši posetioci ove godine poneli sa 14. TAKTONS-a

U organizaciji Radiodifuzne ustanove Vojvodine, 14. TAKTONS održan je od 13. do 16. novembra u prostorijama Radio Novog Sada. Tokom četiri dana, organizovani su brojni događaji - koncerti, predavanja, takmičenje i izložba u holu Studija M. AVL Projekt učestvovao je u izložbenom delu programa, ali i u opremanju sale Studija M koja je predstavljala epicentar dešavanja ovogodišnjeg TAKTONS-a.

Sala Studija M ugostila je brojne predavače iz oblasti profesionalnog snimanja zvuka. Naš doprinos ogleda se u isporuci i instalaciji JBL M2 Master Reference dvosistemskih studijskih monitora. Ova generacija referentnih studijskih monitora obezbeđuje minimalno izobličenje, kao i zvučni pritisak do 123 dB. "Image Control Waveguide" tehnologija osigurava impresivnu zvučnu sliku, te je ravnomerna usmerenost zvučnog talasa doprinela odličnom pokrivanju u sali Studija M, kako bi snimci u takmičarskom delu programa bili što verodostojnije preneti do ušiju žirija i publike.

Štand AVL Projekta u holu Studija M privukao je pažnju posetilaca svojom izloženom opremom. Na njemu su se prisutni mogli ne samo upoznati sa predloženim rešenjima, već ih i na licu mesta isprobati. Pet setova za studijsko snimanje, od onog namenjenog početnicima u toj oblasti, pa sve do najnaprednijeg, namenjenog profesionalnoj, studijskoj upotrebi, na raspolaganju su bili svim posetiocima našeg štanda.

Veliki interes izazvala je Soundcraft Si Expression 2 mikseta, koja poseduje značajan broj naprednih funkcija koje je preuzela sa velikih konzola, što je pozicionira u red onih koje pružaju znatno više mogućnosti od većine konzola u istoj klasi. Neke od tih karakteristika su 4 nezavisna Lexicon efekt procesora i podržavanje sledećih protokola pomoću kartica za proširenje: AESTM, AVIOMTM, CobraNetTM, BSS Digital Audio Bus (BLU Link), DanteTM, MADI (CAT5 ili optički).

Još jedna od korisnih opcija je kontrola putem novog ViSi Remote 2.0 softvera. Reč je o aplikaciji za iOS operativni sistem koja obezbeđuje dalijnsku kontrolu digitalnih pultova, bez upotrebe dodatnog hardvera. U novoj verziji 2.0 dodate su nove funkcionalnosti koje dodatno olakšavaju kontrolu miksera za bilo koje pozicije. Posetioci štanda AVL Projekta imali su priliku da na licu mesta isprobaju kako međusobno sarađuju ViSi Remote softver i Soundcraft Si Expression 2.

Ogromnu pažnju posetilaca našeg štanda privukla je JBL LSR 3 Serija zvučnika. Zvezde štanda bili su par modela LSR 305, koji su svojim impresivnim nivoom dubokih tonova za bas zvučnik prečnika 5 inča i preciznošću reprodukovanog materijala privukli zaljubljenike u detaljan, studijski, neutralan zvuk. Izuzetno pristupačna cena ovih zvučnika, sa performansama kakve nije moguće naći kod drugih modela ovog cenovnog ranga, osigurala je da sa brojnim posetiocima štanda nastavimo komunikaciju i nakon završetka TAKTONS-a.

Upravo jedan par LSR 305 modela iz JBL-ove LSR Serije 3 doniran je od strane AVL Projekta u fond za nagrade pobednika TAKTONS-a.

               

Foto: Đorđe Pejković

Nazad na novosti