etc-ZJHt.jpg
Nazad na novosti

12.12.2013

ETC Cobalt 20 - svetlost na dohvat ruke

ETC Cobalt 20 - rasvetni pult koji skraćuje put između ideje i realizacije

Da li je moguće svetlom upravljati na način koji pruža osećaj da se između vas i svetla ne nalazi posrednik, mašina? Sada jeste, s obzirom da je Cobalt 20, novi rasvetni pult iz ETC-ja, dizajniran tako da u maksimalnoj meri skrati put od ideje do realizacije. Jednostavne komande sa touchscreenom koji nude direktan pristup parametrima show-a kreiraju osećaj da pult zapravo nestaje pod vašim prstima, čime nestaju bilo kakve prepreke između vas i kontrole show-a.

Sve što je neophodno da bi se rad na Cobaltu odvijao brzo i precizno je tu: hiljade uređaja kojima se može upravljati na onaj način koji se uklapa sa vašim preferencijama: grupe, palete, preseti... kao i efekti dostupni za konvencionalnu, moving, LED i druge vrste rasvete. Sve to dostupno je sa interaktivnom touch kontrolom, koja dozvoljava direktan pristup i lakoću korišćenja.

Masteri predstavljaju srce Cobalt sistema. Sa neograničenim brojem mogućnosti, sa masterima je moguće obezbediti kontrolu individualnog kanala, parametre uređaja, kao i svaki sadržaj vašeg show-a. Kontrole je moguće programirati da budu prilagođene vašim potrebama i postaviti ih tako da budu na dohvat ruke. Kreiranje grafičkog prikaza grupa ili paleta kroz upotrebu ikonica ili simbola reflektora na ekranu čine ga jedinstvenim uređajem visoke upotrebne vrednosti.


Maksimalan radni prostor – maksimalna fleksibilnost

Cobalt 20 nudi najveći radni prostor u kompletnoj Cobalt porodici, sa 17-inčnim multi-touch monitorima visoke rezolucije i podrškom za još tri dodatna, eksterna monitora, koji takođe mogu biti single ili multi-touch i 40 master playbackova sa 20 motorizovanih fadera i 20 potenciometara različitih boja za pozadinsko osvetljenje u zavisnosti od dodeljene funkcije. Cobalt 20 može da upravlja sa do 5.000 uređaja (dimera, LED-ova, moving reflektora i media servera) sa do 32 DMX512 izlaza (16.384 parametara) bez potrebe za dodatnim procesorskim hardverom. U osnovnoj varijanti dolazi sa 4.096 izlaza (8 DMX512 izlaza). Nadogradnja do 32 DMX512 izlaza se obavlja jednostavnim upgrade-om sa DMX512 modulom. Podržani protokoli su ETCNet2, Net3/ACN, sACN i ArtNet.

Na touch ekranima istovremeno se mogu prikazati bilo koji parametri show-a koja vama odgovaraju (live, patch, blind, playback), a prelaz između različitih prikaza ekrana vrši se jednostavnim pritiskom na jedan od šest tatera koji se nalaze između dva touch ekrana.

Cobalt 20 poseduje fizički 4 rotirajuća encoder-a (Focus, Color, Beam). Poseduje i 6 nezavisnih izlaza za kontrolu dim mašine, radnog svetla itd.

Ukoliko želite da ponesete pult sa sobom i da imate back up opciju, za tu svrhu je namenjen Cobalt Nomad softver instaliran na vašem računaru koji ima snagu Cobalt 20 softvera. Sa Cobalt Nomad-om dobijate 2048 DMX kanala, a distribucija signala se vrši preko Ethernet izlaza sa podrškom za sACN i ArtNet ili preko konvertera USB na DMX. Cobalt Nomad je kompatibilan sa ETC fader wing-ovima (Congo Junior Master Playback wing ili Univerzalni wing) i svim Congo show fajlovima, tako da i korisnici postojećih Congo, Congo Junior i Congo Kid rasvetnih pultova mogu imati back up opciju sa Cobalt Nomad softverom.

WiFi kontrola pulta je omogućena kroz besplatan softver za uređaje bazirane na iOS i Android platformi.


Cobalt 20 - tehničke specifikacije:

  • Dva 17-inčna multi-touch displeja
  • Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem
  • 40 Master playback-ova - 20 motorizovanih fadera plus 20 pozadinski obojenih potenciometara
  • Solid-state hard drive
  • Podrška tri eksterna DVI/SVGA monitora sa početnom rezolucijom od 1280x1024, sa opcionom touchscreen kontrolom
  • Od 8 do 32 DMX linije
     

 

Nazad na novosti