avl photo 130x130.jpg
Nazad na novosti

04.03.2014

Zlatna medalja za Griven na Olimpijskim igrama 2014. u Sočiju

Doprinos GRIVEN-a impozantnoj rasveti u Sočiju, na zimskim Olimpijskim igrama

Od svih blistavih i velelepnih zdanja u Sočiju, Olimpijski park definitivno se izdvaja od ostalih. Sagrađen na obali Crnog mora u dolini Imeretinskaja, Olimpijski park u Sočiju je dom brojnih sportskih objekata, kao što su Baljšoj i Mali ledene dvorane, Adler Arena, Olimpijski centri za klizanje i karling, Centralni stadion, kao i glavno Olimpijsko selo i Međunarodni centar za emitovanje i štampu, sagrađen specijalno za ovogodišnje Olimpijske igre.

Tokom ceremonija otvaranja i zatvaranja, ceo park sijao je poput dijamanta, osvetljen hiljadama svetala, zapanjujućim vatrometom i reflektorima, kako bi se proslavile prve zimske Olimpijske igre održane u Rusiji. GRIVEN je dao značajan doprinos rasveti, uz pomoć 1700 LED reflektora - koji su specificirani i intalirani od strane rasvetne inžinjerske kompanije Svetoservis-Kuban Ltd. i dostavljeni od strane GRIVEN-ovog ekskluzivnog distributera za Rusiju, kompanije DSL - koji su osvetleli dve vrlo važne građevine unutar Olimpijskog parka: veliki hotelski kompleks i glavni medija centar.

U formi zamka iz bajke, impozantni stambeni kompleks olimpijskog obalskog zdanja, zahtevao je značajan broj LED reflektora, kako bi se postigao finalni rezultat koji ostavlja bez daha: 838 jedinica Jade u RGB i toplo beloj boji odabrani su kako bi naglasili umetnički efekat obojenog i belog svetla na arhitektonskim lepotama ovog izvanrednog zdanja. Osim toga, 105 jedinica Zaphir modela u RGBW i toplo beloj predstavljalo je dodatno pojačanje za 345 jedinica Micro-Clip MK2 WW, uz 4 Imperial 4000, kreiravši izuzetno dinamičan prikaz rasvete.

Smešten na pešačkoj udaljenosti od svih sportskih objekata u Olimpijskom parku, medija centar na dva sprata zauzuma ukupnu površinu od preko 158.000 kvadratnih metara, a unutar njega nalazi se i Međunarodnim centar za emitovanje i štampu. 338 jedinica Parade S-RGBW 20, 40 i 60 jedinica sa elipsoidnim sočivom, skupa sa 83 Powershine MK2 S RGBW sa širokim sočivom, korišćeno je kako bi se istakle određene boje spoljašnjih zidova medija centra, dok je 14 Imperial 4000 reflektora pozicionirano na krov zgrade, kako bi se „skeniralo“ nebo Sočija noću. Pre nego Olimpijske igre budu završene, svetlucava atmosfera ovog mesta još jednom će biti oživljena: od 7. do 16. marta, Soči će ponovo biti raskošno osvetljen, zahvaljujući Paraolimpijadi koja se tada održava. Kada sve bude završeno, svetla obalskih zdanja neće biti ugašena, kako bi turiste i posetioce Sočija podsetili na nedavne slavne dane.

Nazad na novosti