JBL EON 600 serija
Nazad na novosti

19.03.2014

JBL EON 600 serija - kompletno nov pristup prenosnim aktivnim audio sistemima

JBL EON 600 serija - nova tehnologija, inovativan dizajn, moćniji zvuk uz - nižu cenu

Nova EON 600 serija predstavlja pravi tehnološki korak napred u razvoju kompaktnih zvučnih kutija široke primene. Ona donosni snažan i kvalitetan zvuk, što je čini odličnim rešenjem za brojne aplikacije.

EON 600 serija trenutno se sastoji od EON615 aktivnog zvučnika, koji je naslednik EON515XT modela. Međutim, u kreiranju nove generacije, inžinjeri JBL-a krenuli su „od nule“, odnosno - pristup kojim se vodilo pri njegovom dizajnu u potpunosti je nov, zasnovan na ideji o tome kako bi kompaktni, laki, pristupačni, a ipak snažni prenosni sistemi trebalo da zvuče i izgledaju.

JBL je kod EON 600 serije implementirao novu tehnologiju vođenja zvučnih talasa (JBL Waveguide Technology), koja predstavlja nastavak već uspešne slične tehnologije namenjene daleko naprednijim sistemima (Image Control Waveguide), a svoju primenu je našla u JBL LSR3 seriji studijskih monitora i JBL M2 referentnim monitorima. Pored toga, ugradnjom novih komponenti, intenzitet i kvalitet zvuka dovedeni su do nivoa koji bi zadovoljio i vrlo zahtevne slušaoce. Njena ključna upotrebna vrednost leži u tome što postiže zvučne performanse kakve se do sada nisu mogle naći na tržištu plastičnih prenosnih zvučnih kutija, a to se posebno odnosi na njen cenovni rang.

Osim toga, kontrola ekvalizacija, glasnoća, vizuelne grafike i programabilna korisnička podešavanja nikad nisu bili jednostavniji: obavljaju se bežično - putem iOS ili Android aplikacije, posredstvom Bluetooth-a, sa smartfona ili tableta.

15-inčni bas zvučnik smešten je u bass refleks kutiju, koja je specijalno akustički dizajnirana tako da koristi idealne akustičke rezonance. Kontrola zvučnog talasa kog proizvodi bas zvučnik vrši se pomoću posebno dizajniranog otvora, što je kompletno jedinstven pristup. Napaja ga snažni pojačavač od 2x500W u Klasi D i obećava maksimalni zvučni pritisak od čak 127 dB, i to u sistemu težine od samo 17.69 kg.

Upotreba najmodernijih materijala u izradi, uz inovativan dizajn, EON 600 čini serijom koja pomera granice i postavlja nove standarde kada je reč o prenosnim audio sistemima široke primene.


Tehničke specifikacije:

  • Tip sistema: Prenosna aktivna 15-inčna zvučna kutija
  • Maksimalni zvučni pritisak (SPL): 127 dB
  • Frekvencijski opseg (-10 dB): 46.8 Hz - 20 kHz
  • Frekvencijski odziv (±3 dB): 50.8 Hz - 20 kHz
  • Uglovi pokrivanja: 90° x 50°
  • Pojačalo: Klase D
  • Snaga: 1000W (2x500W)
  • Dimenzije (V x Š x D): 708.025 x 428.625. x 368.3 mm
  • Težina: 17.69 kg

 

Nazad na novosti