20 godina Robe-a
Nazad na novosti

28.03.2014

20 godina Robe-a

Poznati brend u oblasti rasvete ove godine proslavlja dve decenije svog postojanja

Osnivači Robe kompanije Ladislav Petrek i Josef Valčar prvi put su se sreli 1992. godine, radivši za drugu kompaniju. Vrlo brzo se ispostavilo da dele mnoge značajne ideje i način razmišljanja, pa su već 1993. godine odlučili da se udruže i dizajniraju rasvetne proizvode namenjene inostranom tržištu.

Robe Show Lighting je zvanično osnovan u februaru 1994. godine, a nekoliko nedelja kasnije po prvi put je učestvovao na sajmu u Frankfurtu, gde je partnerska kompanija, proizvođač rasvetnih komponenti, izlagala njihove proizvode na svom štandu. Ovo je istinski prvi početak internacionalnog poslovanja ove mlade kompanije.

Do 2002. godine, sa proizvodnim linijama visoke efikasnosti koji su distriburani širom Češke, Robe je sticao odličnu reputaciju u sferi dizajna i proizvodnje brižljivo konstruisanih visokokvalitetnih komponenti, pa je bilo vreme za naredni korak… za uspostavljanje Robe-a kao brenda.

Ovaj presudni događaj desio se na SIB izložbi u Riminiju, Italija, a kompletiran je novom Robe AT serijom inteligentnih reflektora. Prvi proizvod iz ove serije je 1200, koji je vrlo brzo postao inteligentni reflektor broj jedan na tržištu.

Od ovog trenutka, uspeh i popularnost Robe-a rasli su vrtoglavom brzinom.

Robe se fokusirao na to da proizvodnja ostane u Evropi, kako bi se osigurali kontrola proizvodnje i poštovanje rokova.

Istovremeno, Hari voh Stemen radi na uspostavljanju svetske distribucione mreže, a oko Robe-a plete se mreža sastavljena od profesionalaca iz oblasti rasvete, koji razmenjuju informacije, iskustva i znanja, doprinoseći na taj način daljem razvoju inovativne i pouzdane tehnologije i rešenja.

Za vrlo kratko vreme, Robe postaje vrlo prepoznatljiv igrač na tržišnoj utakmici u oblasti inteligentne rasvete.

Robe je bio prva velika kompanija koja istinski prihvata koncept izrade malih i laganih, ali moćnih uređaja, koji poštuju postojeće ekološke standarde i vode brigu i o budućim generacijama. Tako 2009. godine nastaje ROBIN serija.

Robe LEDWash serija sada predstavlja standard u ovoj grani industrije, dok druge serije ROBIN proizvoda drže ovaj brend na samom vrhu lestvice inovativnosti. Sa Pointe, MiniMe, DL i MMX serijama i LEDBeam modelima, ta pozicija samo se dodatno učvršćuje.

Prioriteti Robe-a za narednih 20 godina su nezavisna i savremena proizvodnja, koja se oslanja na potrebe, iskustva i povratne informacije od svojih korisnika.

Nazad na novosti