vma.jpg
Nazad na novosti

10.09.2013

Robin Pointe - zvezda ovogodišnje dodele MTV VM nagrada

Pored neskromne liste zvezda koje su učestvovale na ovogodišnjoj dodeli MTV VM nagrada, Pointe je, za sve one koje prevashodno zanima osvetljenje, bio zvezda večeri

Izgled ovogodišnje scenografije MTV video muzičkih nagrada (VMA - Video Music Awards) 2013 u Barklejs centru u Bruklinu upotpunjen je čuvenom MTV Moon Man Award statuom koja je dobila jubilarni, trideseti preobražaj. Međutim, nešto sasvim drugo na ovaj događaj bacilo je pravo svetlo...

Dizajner svetla Tom Keni pratio je taj stil - zamagljujući linije između fine i pop umetnosti. Tako je impresivnu rasvetu ovog događaja činilo preko 1000 moving head reflektora - sa 80 novih Pointe multifunkcionalnih reflektora. Ispomoć je predstavljalo 32 Robe ROBIN LEDWash 600 i 20 Robe ROBIN LEDWash 1200 reflektora.

Moćni, supersvetli Pointe reflektori iz Robe-a bili su pozicionirani desno i levo od bine, kao i iza VIP stejdža i dela za sedenje. Oni su, metaforički rečeno, korišćeni kako bi "razneli sve prisutne".

"Bili su mi neophodni veliki beam i wash na istoj poziciji," objašnjava Keni. "Pointe obezbeđuje sve to, a pritom je i sjajniji nego bilo šta drugo... tako da je to dobitna kombinacija." On ističe da mu se posebno dopada što je reč o novom reflektoru na tržištu, s obzirom da je vrlo spreman da bude među prvima koji će ga isprobati. "Obožavam ih - imaju gomilu dodatnih funkcija koje nemaju drugi reflektori, spektakularno su svetli i izuzetno brzi." Dopada mu se i zoom, kao i efekti koje stvaraju goboi i prizme

I pored neskromne liste zvezda koje su učestvovale na ovogodišnjoj dodeli MTV VM nagrada, Pointe je, za sve one koje prevashodno zanima osvetljenje, bio zvezda večeri. "Od celog događaja, najviše sam pričao o reflektorima!", priznaje Keni.

MTV VMA 2013 bio je treći veliki događaj na kom je Keni koristio Pointe. Prvi put bio je MTV Upfront prezentacija u Bikon teatru u Njujorku aprila ove godine, kada je prvi put imao priliku da koristi potpuno nov proizvod na izuzetno velikom događaju. Pointe mu se dopao do te mere da se ubrzo našao na listi neophodne rasvete i na sledećem događaju - dodeli CMT nagrada u Nešvilu u Tenesiju.

Na ovogodišnjoj dodeli MTV video muzičkih nagrada, Keni je sarađivao sa stalnom postavkom zaduženom za rasvetu ovog događaja, koji je ove godine zabeležio najveću gledanost u istoriji dodela MTV nagrada. Kakav utisak je kompletna realizacija ovog događaja ostavila na njih, dovoljno govori činjenica da se o njemu priča širom planete čak i nakon što je uveliko završen.

Nazad na novosti