Soundcraft Vi3000
Nazad na novosti

05.06.2014

Soundcraft Vi3000 – digitalni audio pult nove generacije

Upotreba Soundcraft Vi3000 digitalnog audio pulta predstavlja najmoderniji pristup dizajnu zvuka i nastupa uživo

Soundcraft Vi3000 digitalna audio konzola zadržala je sve one funkcije koje su proslavile kompletnu Vi seriju i učinile je prvim izborom brojnih inžinjera zvuka širom sveta.

 

Soundcraft Vi3000 donosi redizajniran izgled kontrolne površine koja je sada poboljšana, kako bi obezbeđivala još jednostavniji i efikasniji rad. Sa svojih 36 motorizovanih reglera i četiri Vistonics IITM  ekrana, Vi3000 je jedini digitalni audio pult koji omogućava da dva inžinjera zvuka u isto vreme rade na jednom pultu. Na ovaj način, informacije su lako dostupne, što značajno olakšava rad.
 

U standardnoj verziji, na zadnjem panelu Vi3000 konzole nalaze se 32 analogna ulaza sa legendarnim Studer pretpojačavačima i A/D konvertorima. Tu su i digitalni ulazi i izlazi, pa se sada standardna verzija Vi3000 isporučuje sa ugrađenim AES/EBU, MADI i Dante ulazima/izlazima, čime je omogućena puna integracija u Dante audio mreže, kao i višekanalno snimanje i playback. Kontrola je obezbeđena putem USB, MIDI i Ethernet portova, dok su dva slota namenjena dodatnim proširenjima, a u njih je moguće ubaciti dodatne MADI kartice i na njih povezati digitalne StageBox-eve, čime se proširuje broj ulaznih i izlaznih kanala.
 


Pored StageBox-a, preko MADI protokola moguće je povezati Realtime rack, što otvara novo poglavlje u korišćenju softverskih procesora (plug-in-ova). Naime, Soundcraft je u saradnji sa Universal Audio kompanijom, koja važi za jednog od najvećih i najboljih proizvođača plug-in-ova, omogućio laku implementaciju 74 njihova plug-in-a.
 

Kompletan processing je poveren Soundcraft SpiderCore DSP-u, već proverenom rešenju iz Studer-ove Vista 1 konzole. S obzirom da DSP koristi 40-bitne floating point algoritme, postignut kvalitet zvuka koji ova konzola obezbeđuje je impresivan. Neke od funkcija koje će se sasvim sigurno dopasti inžinjerima zvuka širom sveta su FaderGlowTM motorizovani regleri koji svetle u mraku u različitim bojama – u zavisnosti od funkcije; zatim, mogućnost snimanja i učitavanja nastupa, daljinska kontrola preko Soundcraft ViSi aplikacije, ugrađeni Lexicon efekti i tome slično.
 


 

Nazad na novosti