JBL Pro Axys serija
Nazad na novosti

27.08.2014

JBL PRO AXYS serija

Aktivni zvučnički sistemi sa ugrađenim DSP-om i digitalnom kontrolom zračenja zvučnog pritiska

JBL PRO je pre izvesnog vremena kupio kompaniju Duran Audio, jednog od vodećih svetskih pronalazača, a zatim i proizvođača u oblasti digitalno kontrolisanih zvučničkih stubova.

Prednost inženjera Duran Audia i njihovih proizvoda leži u tome što su prvi počeli da se bave proizvodnjom ovakvih zvučnika. Samim tim, otišli su i najdalje u razvoju i usavršavanju.

 

Bazna karakteristika JBL Pro Axys serije jeste korišćenje specijalnih Digital Signal procesora i algoritama. Ovim je omogućeno upravljanje usmerenošću i pravcem zračenja zvuka. Zvučnik svira tamo gde je potrebno, a bez njegovog fizičkog pomeranja.

 

JBL-ova Duran Audio grupa je razvila dva glavna tehnološka unapređenja koje omogućavaju AXYS sistemima lako elektronsko kontrolisanje usmerenosti, a to su DDC Steering i DDS Shaping.

 

Postoji nekoliko različitih modela zvučnika u Axys seriji:

 

 

FLEX Range – Fleksibilni zvučnici? Šta drugo biste i mogli da očekujete od kompanije koja je pionir u proizvodnji zvučničkih kolumni kojima se upravlja elektronski. Postojeći modeli u odviru ove serije su: Flex U-12G2, U-14G2 i UFM-265.

 

 

 

 

SCOPE G2 – The AXYS® Scope G2 sistem je dizajniran tako da omogući svoju primenu u najrazličitijim prostorima poput pozorišta, crkava, noćnih klubova, konferencijskih i TV studija,  na live nastupima.

 

 

 

 

 

 

SOURCE G2– The AXYS® Source G2 je sistem sa hornama koji je dizajniran za upotrebu kao: frontalni sistem za prostore namenjene živim svirkama, u pozorištima ili čak kao „side fill“ na velikim scenama.

 

 

 

 

SUBWOOFERS – AXYS Beam Shaping Subwoofers su aktivni subwooferi dizajnirani tako da budu u potpunosti prilagodljivi. Pored različitih veličina i snaga, oni omogućavaju izuzetnu kontrolu niskih frekvecija, a pri tom su jednostavni za korišćenje.

 

 

 

TARGET – ovo je najveći i najsnažniji član AXYS serije aktivnih zvučnih sistema koji sa svojim ugrađenim DSP-om u punoj meri koristi AXYS® Digital Directivity Synthesis (DDS) tehnologiju. Ovaj LineArray sistem elektronskim putem usmerava disperziju zvučničkog pritiska na prostor u kojem se nalazi publika, obezbeđujući ravnomernu pokrivenost, redukovanu buku i poboljšani nivo razumljivosti

 

 

 

Proizvodi JBL Pro Axys serije su namenjeni rental kompanijama, bendovima, toncima kao i iskusnim instalaterima.

Nazad na novosti