awc-159-gr
Nazad na novosti

03.10.2014

JBL AWC159 – 15“ zvučnik iz All-Weather serije ... Superiorna reprodukcija razumljivog govora

HARMAN JBL Professional je nedavno predstavio dvosistemski, full-range zvučnik od 15'' sa koaksijalnom konstrukcijom drajvera

Idealan je za ozvučavanje „žive reči“ i puštanje muzike na različitim otvorenim prostorima i u različitim prilikama: sportska dešavanja, hipodromi, stadioni, trkačke staze, sajmovi na otvorenom, platforme za skejtere, tematski zabavni parkovi, kruzeri, akva parkovi, bazeni i bazenski kompleksi, kao i mnogi drugi outdoor i indoor prostori.

 

Najznačajnija karakteristika ovog modela zvučnika je njegova visoka  otpornost na sve vremenske uslove (IP56). Troslojna grill mreža sa ugrađenom barijerom protiv spoljašnjeg isparavanja i vlage minimizira mogućnost direktnog kontakta kiše i zvučnika.

 

 

 

 

Pored toga, odlikuje ga i sledeće:

  • široko i ujednačeno pokrivanje prostora (konzistentno pokriva 90x90 stepeni); zbog ove osobine potreban je manji broj zvučnika za pokrivanje istog broja slušalaca u odnosu na konkurentske proizvode
  • izvanredna čistoća zvuka pri reprodukciji govora i muzike
  • dostupni su u crnoj ili sivoj boji, ali se mogu ofarbati i u druge boje, prema potrebama kupca

 

 

 

 

 

 

 

Tehničke karakteristike:

  • Snaga: 500W na 8 oma, odn. 300W na 70V/100V liniji
  • Frekvencijski odziv (+-3dB): 80Hz – 20kHz
  • Pokrivanje: 90 x 90 stepeni
  • Maksimalni nivo zvučnog pritiska: 125 dB (131 dB peak)
  • Komponente: 15“ bas zvučnik + 1,5“ visokotonac

 

 

 

 

Glavna konkurencija JBL-ovom AWC159 ima generalno lošiji frekvencijski odziv, a pogotovo na nižim frekvencijama, kao i „grbaviju“ frekvencijsku krivu. AWC159 je u prednosti jer ima i bolji IP rejting (IP56 nasuprot IP55)

Treba li napomenuti da je konkurencija i 10% skuplja?

 

Ovaj zvučnik omogućava i ujednačenije pokrivanje prostora u odnosu na konkurentske proizvode, a posebnim prekidačem omogućen je izbor rada na 8 oma ili na 70V/100V liniji.

Nazad na novosti