DCi Crown amplifier
Nazad na novosti

08.10.2014

CROWN DCi Display pojačavači - moderno i efikasno rešenje za velike objekte

CROWN DCi je prvi na svetu AVB (Audio Video Bridging) sertifikovani pojačavač

Sertifikaciju je obavila AVnu Alliance, profesionalna organizacija unutar audio industrije koja je posvećena razvoju i pružanju podrške slobodnom AV umrežavanju, baziranom na standardima. Podršku razvoju, ova alijansa pruža putem sertifikacije AVB proizvoda koji su interoperabilni.

 

“Ova sertifikacija naglašava i podvlači našu dugoročnu posvećenost AVB proizvodima, kao i podršku HARMAN Professional-a prema AVnu Alijansi i njenoj misiji da promoviše interoperabilnost među proizvođačima audio proizvoda,” rekao je Dan Saenz, jedan od menadžera u Crown Audio. “Crown-ova istorija liderstva u tehnologiji profesionalnih pojačavača je veoma dobro utemeljena, a današnje saopštenje je samo najnovije u, inače, dugoj istoriji saopštavanja o dostignućima sa predznakom „prvi u industriji“.“ 

 

Baziran na već dokazanoj DCi seriji pojačavača, sada sa dodatkom AVB protokola predstavlja efikasno rešenje kada su u pitanju veliki distribuirani audio sistemi sa većim brojem udaljenih sala (univerziteti, kampusi, tržni centri...)

 

Povezivanjem CROWN DCi Display pojačavača u AVB mrežu postiže se:

 

  • ekonomičnost (koristi se postojeća LAN mreža u objektu, čime se vrši ogromna ušteda na kablovima; prenos podataka se vrši sa Twisted Pair kablovima, koji se nabavljaju po veoma pristupačnim cenama)
  • fleksibilnost (signal možemo uzeti u bilo kojoj tački mreže i koliko puta hoćemo bez gubitaka). Struktura mreže se brzo i lako menja upotrebom predefinisanih softverskih scena (nema potrebe za ponovnim postavljanjem kablova)  
  • pouzdanost - digitalni signal je otporan na smetnje i zračenja koja mogu degradirati klasičan analogni signal. Ukoliko dođe do prekida jedne od linija, mreša sama traži redudantni put i prosleđuje audio podatke.

 

Pored već visokog kvaliteta zvuka koji odlikuje DCi seriju i njegove integrisane vrhunske BSS AUDIO DSP procesore, CROWN se potrudio i implementirao revolucionarni sistem za hlađenje. Njime je dovod svežeg vazduha skoncentrisan na delove kojima je on najpotrebniji radi maksimalno efikasnog rada.

 

Za sada postoje dva modela, 8/600ND sa 8 kanala po 600W@4Oma i 4/1250ND sa 4 kanala sa izlaznom snagom od 1250W@4Oma. Poseduje 70V i 100V izlaze na svakom kanalu posebno. Sva kontrola se obavlja preko računara ili direktno na pojačavaču preko integrisanog LCD-a.

Ukoliko želite dodatne informacije o ovom proizvodu, svakako nas kontaktirajte.

Nazad na novosti