AVL logo black background.jpg
Nazad na novosti

05.06.2012

8 Soundcraft Vi6 audio pultova za besprekoran zvuk Evrovizije

Evrovizija - najprestižnije takmičenje za izbor pesme Evrope, održana je ove godine u glavnom gradu Azarbejdžana, Bakuu. Za vrhunsko ozvučenje koje su pratili gledaoci širom sveta, brinulo se čak 8 audio konzola Soundcraft Vi6

Kompaniji "Toneheads" iz Kelna je poverena audio produkcija celokupnog takmičenja i nastupa takmičara iz čak 42 države. Probe za ovaj spektakl su krenule početkom maja, da bi kulminirale takmičarskim delom i živim prenosom dva polu-finala, kao i finalnoj večeri održanoj u subotu 26. maja.


Zahvaljujući izuzetnom kvalitetu i pre svega visokoj pouzdanosti Soundcraft Vi6 audio konzola, vrhunski tim audio inženjera je sa velikom lakoćom kontrolisao zvuk čitavog takmičenja. Jednostavan korisnički interfejs i fleksibilnost MADI rutiranja omogućili su da svih 23.000 posetilaca Kristalne dvorane i preko 100 miliona TV gledalaca širom Evrope uživaju u vrhunskom zvuku.


Audio inženjeri takmičarskog programa zaduženi za FOH bili su: Toni Kern i Guido Preuss, dok su ceremoniju otvaranja i vantakmičarski program radili Matthias Reusch, Pit Lenz i Michael Neumahr. Ceremoniju otvaranja i vantakmičarski program bili su praćeni sa dva zasebna Vi6-a, dok je za probu In-Ear monitoringa takmičara pred nastup bio zadužen zaseban pult. Rad na ovim pultovima bio je poveren Achim Lanzendorf-u, Lars Studer-u i Harald-u Jäger.


Pobednik ovogodišnjeg nastupa za pesmu Evrovizije je Švedska predstavnica Loren, dok je predstavnik Srbije, Željko Joksimović ostvario odličan plasman sa 214 poena i osvojenim trećim mestom.


"AVL Projekt" je ovlašteni distributer "Harman" korporacije, poseduje dva svoja Soundcraft Vi6 pulta i koristi svaku priliku da radi na njima. Ukoliko imate potrebu za nabavkom ovog ili nekog drugog audio pulta, "AVL Projekt" u okviru svojih službenih prostorija poseduje i tonski studio, akustički obrađen po najvišim standardima, gde za Vas može izvesti prezentaciju odgovarajućeg modela Soundcraft audio pulta.

Nazad na novosti