AVL-logo-black-background-JdIo.jpg
Nazad na novosti

01.08.2012

CueCore za rasvetu holandskog "Ja imam talenat" show-a

Visual Production kontroler rasvete CueCore je tokom holandske verzije show-a "Ja imam talenat" dokazao svoju nadmoć automatski aktivirajući željenu scenu rasvete, savršeno je sinhronizujući sa izabranim video scenama, čineći da ceo show ostavi bez daha kako gledaoce u studiju, tako i one kraj malih ekrana

Kontroler je bio postavljen u režiji između audio kontrole i tri rasvetna pulta. Glavni pult je kontrolisao scensku rasvetu, dok su druga dva bila zadužena za kontrolu rasvetnih scenskih efekata i za kontrolu video servera. Upravljački signal iz audio režije je preko MIDI protokola slat u CueCore koji je potom aktivirao željene scene rasvete uz istovremeno aktiviranje i video sadržaja, a sve u realnom vremenu i bez kašnjenja.

Po rečima dizajnera svetla Bas von der Poel-a, CueCore je korišćen jer omogućava fleksibilnu i veoma brzu kontrolu rasvete, kao i sinhronizaciju scena sa video materijalima, a sve to u realnom vremenu. Za rad mu nije potreban računar, što mu je osnovna prednost, kao i to što nema potrebu za instaliranjem bilo kakvog dodatnog software-a.

CueCore nema dodatnih delova, a zahvaljujući kompaktnom dizajnu i solid–state tehnologiji predstavlja veoma bezbedno rešenje. Programiranje i upravljanje se vrši pomoću dinamičkog web 2.0 interface-a, poseduje 2 DMX izlaza, jedan DMX ulaz kao i Ethernet, MIDI IN/THRU/OUT port. Omogućava snimanje do 16 nezavisnih scena direktno sa DMX ili ArtNet ulaza, poseduje bateriju za back up, a ima i VisualTouch program za prikaz svih parametara na računaru. Ima veoma niske troškove održavanja, a odlikuje ga i minimalna potrošnja električne energije.

Zbog svega navedenog, CueCore predstavlja veoma čest alat dizajnera svetla u kontroli rasvete i pronalazi sve širu primenu kako u upravljanju scenskom rasvetom, tako i u kontroli arhitekturalne. Zahvaljujući "AVL Projekt" distribuciji, dostupan je u rekordnom roku.

Nazad na novosti