AKG D12 VR - najbolji mikrofon na AES konvenciji
Nazad na novosti

18.12.2012

AKG D12 VR - najbolji mikrofon na AES konvenciji

Na vodećoj svetskoj konvenciji audio profesionalaca A.E.S, koja je održana krajem prošlog meseca u San Francisku, AKG-ov kardioidni dinamički mikrofon sa velikom membranom D12 VR osvojio je priznanje Best Of Show

AKG D12 VR je naslednik tradicije duge preko šest decenija, kada je AKG po prvi put predstavio D12 model mikrofona i praktično postavio standard prenosa glasa u televizijskim i radio studijima širom sveta (50-ih i 60-ih godina). Novi, redizajnirani D12 VR poseduje veoma tanku membranu, koja značajno poboljšava performanse niskih frekvencija i namenjen je studijskom i live snimanju bubnjeva i perkusionista na najvišem nivou.


AKG D12 VR, kardioidni dinamički mikrofon sa velikom membranom, može da se upotrebljava bez korištenja phantom napajanja i tada mikrofon obezbeđuje perfektno čist i tačan zvuk. Aktiviranjem Phantom napajanja mikrofon omogućava izbor jednog od tri aktivna filtera: otvoren bas bubanj, zatvoren bas bubanj i vintage zvuk, pružajući korisniku izbor karakteristika prema svojim potrebama. Kontrola i izbor filtera vrše se jednostavno, prekidačem na telu mikrofona.


Odajući priznanje višedecenijskoj tradiciji novi D12 VR model se proizvodi sa originalnim AKG C414 transformatorom iz 1970. godine.

Nazad na novosti