XTA i MC2 u AVL Projektu
Nazad na novosti

10.05.2016

AVL Projekt i zvanični distributer za britanske kompanije XTA i MC2

AVL Projekt je pre nepune dve nedelje i zvanično postao ovlašćeni distributer proizvoda dve kompanije iz Velike Britanije, XTA i MC2. Distributerstvo je rezultat pregovora sa pomenutim kompanijama koji su se uspešno okončali aprila ove godine, na sajmu Prolight + Sound 2016 u Frankfurtu.

Dobijeno distributerstvo se odnosi ne samo na teritoriju Srbije, već i Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije

 

Ove dve kompanije, međusobno povezane, beleže skromne početke u radu počev od 1992. kada je XTA osnovana. Prvobitno poslovanje je moglo da se smesti u prostor veličine magacina rezervnih delova, da bi vremenom ono preraslo u poslovanje smešteno u prostoru od nekoliko hiljada kvadrata milionske vrednosti.

 

XTA je započeo rad proizvodeći mikrofonske splitere koji postoje i danas. Pored toga, bave se dizajnom i proizvodnjom audio procesora za zvučničke sisteme za koje se slobodno može reći da spadaju u grupu procesora čiji ih kvalitet svrstava u najbolje na svetu. Tu je i proizvod novije generacije poput Audio Matrix DC 1048, za instalacijske aplikacije kojeg odlikuje prepoznatljivi XTA kvalitet. APA serija pojačavača je samo još jedan u nizu top-quality proizvoda namenjenog industriji zvuka.

 

MC2 je partner u poslu sa XTA, što oni sa ponosom ističu. Bave se proizvodnjom instalacijskih i touring pojačavača, kao i pojačavača namenjenih studijskom monitoringu. Bez obzira o kojoj seriji, pa tako i nameni da se radi,  sve ih odlikuje pouzdanost u radu i visok kvalitet proizvedenog zvuka. Stoga najveći broj MC2 proizvoda donosi sa sobom petogodišnju garanciju.

 

Stručni tim AVL Projekta veruje da je, zahvaljujući novouspostavljenom distributerstvu podigao nivo svojih usluga na viši nivo kroz kvalitet, pouzdanost i funkcionalnost XTA i MC2 proizvoda.

 

U vremenu koje dolazi, objavljivaćemo priče o proizvodima, kao i o projektima u okviru kojih su proizvodi ove dve kompanije našli svoje mesto.

Nazad na novosti