DiGiCo S21
Nazad na novosti

02.06.2016

DiGiCo S21 - miksing konzola sa brojnim prednostima

DiGiCo je beskompromisan kada su u pitanju kvalitet zvuka koji svaki njihov proizvod isporučuje, kao i kvalitet dizajna svake konzole imajući na umu njenu optimalnu prilagođenost čestom prenošenju sa jednog mesta na drugo.

Tačno je da su ove vrednosti u izvesnoj meri ograničile mogućnost proizvodnje pristupačnog, a „entry level“ proizvoda. Kao što je tačno i da od njih nisu odstupili kada su prionuli na posao dizajniranja i proizvodnje upravo „entry level“ modela koji neće pratiti trendove konkurencije, već će postati vodeći u klasi, po pristupačnoj ceni. DiGiCo S21 je upravo to.

 

Korišćenjem novih FPGA komponenti, koje su programirane sa istim audio algoritmima, i u kombinaciji sa novim oblikom kontrolnog procesora, DiGiCo je u stanju da ponudi miks pult S21 koji u svojoj srži poseduje fundamentalne tehnološke vrednosti kao i bilo koja druga DiGiCo konzola. Novi ARM QuadCore RISC procesor radi u potpunoj harmoniji sa FPGA. Ovaj efikasni alat, koji sa manjom potrošnjom energije brže obrađuje signal, je omogućio razvoj brzo isplativog miks pulta koji s pravom novi ime DiGiCo.    

 

Glavne karakteristike S21 miks pulta su sledeće:

 • 40 Flexi Input kanala sa full parametarskim Eq i dinamikom
 • 16 Flexi Aux/Sub-Group buseva
 • LR Master bus
 • 10 x 8 Full Processing matrica
 • 4 dinamička ekvilajzera
 • 4 dodeljiva DiGiTuBe-a
 • 4 dodeljiva Multiband kompresora
 • 8 digitalnih FX-eva
 • 16 dodeljivih grafičkih ekvilajzera
 • opcionu Waves integraciju
 • 96kHz Sample Rate
 • opcionu optiku (sa DMI) 

 

Kompaktan dizajn sa dva touch-screen ekrana obezbeđuje prikaz od 10 kanala po ekranu što omogućava operateru brze povratne informacije i kontrolu nad 20 kanala istovremeno. Sve ovo doprinosi sigurnosti u radu, posebno kada su kompleksne emisije u pitanju.  Nove mogućnosti poput drag-swipe-drop olakšava operaterima da se kreću kroz kanale i buseve po principu vlastitog raspoređivanja gde će šta da stoji.

Pored toga, brojne funkcije koje pult nudi su lako dostupne, a ne sakrivene ispod višestrukih nivoa menija.

 

James Towler, višestruko nagrađivani ton majstor i producent je investirao u S21 sa glavnom namerom da ga koristi u live okruženju. Ipak, jednako mu je koristan i u studiju. “Tragao sam za kompaktnim miks pultom za rad na terenu, a koji će raditi dobro sa Dante-om.  Sa DiGiCo-m sam se susreo više puta tokom proteklih godina i uvek me je impresionirao kvalitet zvuka.  Kada sam video S21, odmah mi se svideo njegov kompaktan dizajn, a činjenica da je tako malo „pakovanje“ zadržalo sjajan DiGiCo zvuk me je oborilo s nogu.“ James nastavlja: „Funkcionalnost i jednostavnost pulta je neverovatna.  Stvarno je lak za korišćenje i veoma brzo se možete naučiti da radite na njemu. Ono što ga dodatno odvaja od drugih je i grafička prezentacija svih funkcionalnosti koje nudi.“

 

Na ponuđenom linku možete pročitati još i više o ovom veoma uspešnom modelu kompanije DiGiCo:

http://issuu.com/digico_brochures/docs/digico_s21_brochure_2016_screen/1?e=1210205/34840795

 

Nazad na novosti