SHARP pro LCD display
Nazad na novosti

01.03.2017

6 dobrih razloga za kupovinu profesionalnog displeja za Vaš poslovni prostor

Ako razmišljate o kupovini displeja za svoj poslovni prostor, bez obzira da li se radi o digital signage-u za recepciju ili o ekranu za prezentacije u sali za sastanke, verovatno pretražujete ponudu televizora, i samo možda i profesionalnih displeja. Televizori danas nude visok kvalitet slike i obično su jeftiniji, pa se čini da su dobro rešenje, zar ne? Ne.

U produžetku teksta, pročitajte o 6 dobrih razloga za nabavku profesionalnog displeja za Vaš poslovni prostor.

 

Razlog 1

 

Televizori za kućnu upotrebu su baš to, namenjeni korišćenju u kućnim uslovima. Kvalitet izrade je prilagođen normalnim temperaturama rada i satima korišćenja tipičnim za upotrebu u domovima.

Profesionalni displeji su dizajnirani u skladu sa višim standardima. Kućište i panel, kao i komponente od kojih su sastavljeni su jači i samim tim izdržljiviji, jer su dizajnirani za upotrebu u okruženjima gde temperatura, vibracije i sati korišćenja mogu da variraju do ekstremnih vrednosti, što nije slučaj u kućnim uslovima. 

 

Razlog 2

 

U poslovnom prostoru jedan LCD panel možete da postavite na više različitih mesta, u „portrait“ ili „landscape“ modu kako biste postigli najbolji vizuelni efekat. Obični televizori su napravljeni tako da rade isključivo u „landscape“ modu.

Pored mogućnosti da profesionalni displej orijentišete prema Vašim potrebama, imate mogućnost i da ga koristite sa različitim PC ulazima, kao i sa mnogim i različitim video formatima.

 

                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Razlog 3

 

Da li ste znali da su nivoi osvetljaja viši kod profesionalnih displeja kako bi mogli da se koriste u poslovnim prostorijama sa različitim rasvetnim uslovima? Štaviše, ovi displeji poseduju antirefleks filtere zahvaljujući kojima su refleksije smanjene na minimum u komercijalnim okruženjima. Za razliku od njih obični televizori imaju filtere za postizanje visokog sjaja kako bi kvalitet slike bio bolji.

 

Ovo znači da se profesionalni displej može koristiti u različitim okruženjima, sa različitim rasvetnim karakteristikama, a da je zasićenost bojama i dalje odlična, kao i da je ugao gledanja najbolji mogući. 

 

 

 

Razlog 4

 

Način na koji šaljete ili delite podatke sa Vašeg displeja je sledeći ključni momenat o kojem je dobro da se razmisli. Na primer, opcije povezivanja na mrežu ili kontrole putem RS232 su ili nedostupne ili ograničene na kućnim televizorima, dok se kod profesionalnih displeja one podrazumevaju. 

Zahvaljujući mreži ili RS232 kontroli, moguće je koristiti brojne funkcije poput uključivanja displeja putem mreže ili daljinski monitoring što sve doprinosi fleksibilnosti rada. 

 

                                                                        

 

 

 

Razlog 5

 

Kućni televizori su dizajnirani tako da mogu da se povežu sa drugim kućnim uređajima, kao što je streaming putem mreže, ili povezivanje na audio sistem. Mnoge od ovih nisu predviđene, ili za njima nema potrebe, u poslovnom okruženju.

Nasuprot njima, profesionalni displeji imaju brojne dodatne karakteristike specifično dizajnirane za poslovne prostore kao što su: zakazivanje funkcija, kontrola balansa boja na slici, kontrola temperature slike, rad u modalitetu video zida, „zaključavanje“ funkcija i prednjeg LED-a.

 

Razlog 6

 

A kada govorimo o garanciji, ona koja se daje za kućne televizore važi ukoliko se televizor koristi u kućnim uslovima. Ovome dodajte da vraćanje televizora na popravku ne podrazumeva dobijanje zamenskog uređaja na korišćenje do povratka Vašeg televizora sa popravke.

Kod profesionalnih displeja, garancija važi obično 3 godine, nekad i više, i podrazumeva vraćanje displeja odmah sledeći dan po preuzimanju na servis. Ukoliko nije moguće ispoštovati ovaj rok, korisnik dobija zamenski uređaj na korišćenje. 

 

Za dodatne informacije o prednostima nabavke profesionalnih displeja za Vaš poslovni prostor, pozovite nas.

Nazad na novosti