Sehhneiser Digital 6000
Nazad na novosti

09.03.2017

Sennheiser Digital 6000 – sistem koji ne pravi kompromise

Digital 6000 isporučuje besprekorne RF bežične i audio performanse. Istovremeno zadovoljava potrebe rental kompanija, pozorišta, muzičkih dvorana, TV kuća, kao i crkvenih objekata i to uz iskorišćenje postojeće infrastrukture, ako je ima.

Namenjen zahtevnom okruženju live produkcije, Digital 6000 takođe eliminiše intermodulaciju, omogućavajući većem broju kanala da radi u prostoru manjeg spektra. 

 

Šta čini Digital 6000?

 

Digital 6000 se sastoji od:

  • 2-kanalnog prijemnika koji je dostupan u dve različite verzije
  • Bodypack-a
  • Ručnog predajnika
  • Rack-mount jedinice za punjenje od 19“

 

 

Bandwidth prijemnika od 244 MHz (470 do 714 MHz) je pokriven sa tri verzije predajnika (470 – 558 MHz, 550 – 638 MHz i 630 – 718 MHz). Do 8 prijemnika može da se poveže daisy-chain vezom bez potrebe za dodatnim antenskim spliterom; višekanalni sistem će raditi sa jednim parom antena, Latencija sistema je 3 milisekunde.

 

Superioran prijem, pouzdan zvuk

 

Pouzdanost je oduvek bila zaštitni znak Sennheiser bežičnih sistema, pa tako ni Digital 6000 nije izuzetak: true bit diversity, korekcija grešaka pri prenosu i dodatna zaštita od grešaka pri prenosu čini ovaj sistem veoma pouzdanim tokom rada.

True Bit Diversity je tehnika diversifikacije koja obezbeđuje daleko bolji kvalitet prijema od bilo koje druge tehnike diversifikacije. Dok ove druge tehnike koriste ili RF signal jedne antene ili audio signal jedne prijemne putanje, true bit diversity kombinuje oba načina radi dobijanja optimalnog signala.

Radi bezbednosti podataka, što je značajno u slučajevima upotrebe na konferencijama ili u korporativnom okruženju, Digital 6000 poseduje i AES 256 enkripciju.

 

Iskorišćenje postojeće infrastrukture

 

Digital 6000 je dizajniran tako da dodatne investicije umanji u najvećoj mogućoj meri. Postojeća antenska infrastruktura može da nastavi da se koristi, jer sistem radi sa standardnim aktivnim i pasivnim UHF antenama zahvaljujući filterima ulaza koje poseduje EM 6000 prijemnik, a koji su veoma fleksibilni po pitanju odabira frekvencija.

Jednostavnost korišćenja

 

Digital 6000 poseduje funkciju automatskog podešavanja frekvencije koja značajno olakšava posao ton majstora zaduženog za monitoring ili RF. Kao i obično, moguća je instalacija Sennheiser Wireless Systems Manager (WSM) softvera za kontrolu i monitoring bežičnog sistema.

 

Pametno punjenje

 

L 6000 jedinica za punjenje baterije je, zapravo mainframe uređaj od 19“ koji može da se uveže sa maksimalno 4 modula za punjenje, u slučaju da postoji takav zahtev. Svaka od njih ponaosob može da puni dva bodypack-a i dva mikrofona. Trobojna LED svetla na prednjem panelu daju informaciju o statusu punjenja svake od baterija (bodypack ili mikrofona), dok istovremeno 2 dodatna LED svetla prate rad samog uređaja. 

Neprimetan rad

 

Digital 6000 se neprimetno integriše u postojeću infrastrukturu digitalnog ili analognog sistema. EM 6000 je opremljen sa digitalnim AES-3 izlazom sa wordclock in/out, analognim XLR-3 izlazima visokog kvaliteta i izbalansiranosti, kao i sa 6.3 mm jack izlazima. Njegov Dante parnjak, EM 6000 Dante nudi dodatni Amphenol RJ-45 konektor za povezivanje na Dante mrežu.

 

Nazad na novosti