AES logo
Nazad na novosti

28.04.2017

Dr. Jorg Sennheiser na 142. po redu AES konvenciji u Berlinu

AES konvencija (Audio Engineering Society) je događaj koji se održava jedanput godišnje u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi. Predstavlja najveće okupljanje audio profesionalaca iz čitavog sveta.

Dr. Jorg Sennheiser

Radionice, tutoriali, tehnička dokumentacija i prodajni sajam obezbeđuju svim posetiocima i učesnicima AES konvencije pravo bogatstvo u učenju, umrežavanju i ostvarivanju novih poslovnih prilika.

 

Ove godine, evropska AES konvencija se održava u Berlinu od 20. do 23. maja. Jedan od predavača na njoj će biti i dr. Jorg Sennheiser, pripadnik druge generacije Sennheisera, koji se u periodu od 1976. pa sve do kraja 2014. nalazio na čelu ove svetski poznate audio kompanije, prvo kao njen tehnički direktor, a kasnije i kao generalni direktor i predsednik upravnog odbora.

 

 

 

Sennheiser AMBEO tehnologija

 

Dugogodišnje poslovno iskustvo u okviru elektroakustike, posebno kad se govori o uvođenju digitalne tehnologije u razvoj audio proizvoda čine ga jednim od najvrednijih predavača na ovogodišnjoj konvenciji. Njegovo predavanje nosi naziv „Istorijsko putovanje kroz audio realnost: od MONO do AMBEO“ i predstavlja detaljan osvrt na evoluciju audio i slušalačkog iskustva.

 

 

 

 

Dr Jorg Senheiser u proizvodnji

U vezi sa svojim predavanjem dr. Sennheiser je istakao: „Osnove ljudske audio percepcije, zasnovane na prirodnim zakonima ljudskog sluha, i njene relativne validnosti, će biti ponovo ispitane na samom svom izvoru. Međusobna zavisnost sluha i ostalih ljudskih čula će biti posebno istaknuta, pokazujući veliki stepen subjektivnosti i nepouzdanosti naše audio percepcije. Imajući ovo na umu, diskutovaćemo o evoluciji audio zapisivanja, procesinga i reprodukcije putem tehničkih uređaja.“

 

 

Dr. Sennheiser dalje kaže: „ Potreba za više emotivnosti u slušalačkom iskustvu – posebno kada je ono povezano sa vizuelnom prezentacijom – rađa zahtev za novim pristupom i rešenjima, kako u samom svetu zabave, tako i u industriji zabave. Optimizovana rešenja za zapisivanje zvuka putem kamere ili pametnog telefona se stalno razvijaju, sa prototipima i prvim proizvodima koji već prolaze stroge testove krajnjih korisnika.“

 

Imajući na umu reputaciju kompanije Sennheiser i dr. Jorga Sennheisera koji 4 decenije nalazio na njenom čelu, nameće se zaključak da je budućnost audia već počela i da će nam njegovo predavanje omogućiti da nakratko „provirimo“ u nju.

Nazad na novosti