grandMA2 u AVL Projektu
Nazad na novosti

26.10.2017

Novi trening u AVL Projektu – rad na grandMA2 rasvetnom pultu

U utorak i sredu, 17. i 18. oktobra 2017. održan je trening posvećen osnovama rada na čuvenom rasvetnom pultu grandMA2, još čuvenijeg nemačkog proizvođača MA Lighting.

Omogućavajući treninge poput ovog, AVL Projekt teži da svojim klijentima pruži najbolju moguću obučenost za rad na opremi. Govoreći o grandMA2, ovo je posebno značajno kada je u pitanju sam rasvetni pult, ali je jednako važno i kada se govori o korišćenju MA VPU (Video Processing Unit) ili podešavanju mreže putem MA-Net2/MA-Net. 

 

O treningu

Guido Hupperich u AVL Projektu

 

Trener Guido Hupperich svakako pripada grupi najboljih na ovom polju zahvaljujući znanju iz prve ruke i iskustvu. Teme je prezentovao na razumljiv način, ilustrujući ih u detalje i sa posebnim akcentom na samostalan rad na pultu. 

 

 

 

grandMA2 user training u AVL Projektu

 

 

 

„grandMA2 User Training“ je bazični kurs namenjen početnicima koji imaju neka znanja o grandMA2 pultu stečena uglavnom putem online tutorijala. Ovaj trening ima za cilj da operatore na pultu upozna sa osnovnim funkcijama na panelu grandMA2 konzole, interfejsom i glavnim karakteristikama softvera i filozofijom u radu koja je pretočena u softver. 

 

Iako je trening trajao „samo“ dva dana x 8 sati, mnogo toga je stalo u njega: prvi koraci, uvod, hardver, sadržaj na konzoli i konekcije, MA filozofija, softver, podešavanje konzole, korisnički profili, redosled podešavanja rasvetnog uređaja, setup ekrana. Prezentovane su i osnove jednostavnog programiranja, korišćenje preseta i redosled u tome, editovanje, efekti, dodatne opcije, kontrole i filteri, networking. 

 

 

 

 

grandMA2 user training u AVL Projektu 1

 

 

grandMA2 user training u AVL Projektu 2

Nazad na novosti