grandMA3 u AVL Projektu
Nazad na novosti

13.04.2018

grandMA3 ili „Šta sve može jedna kontrola rasvete?“

Nova, elegantna „arhitektura“ rasvetnog pulta grandMA3 u sebi sadrži revolucionarne koncepte vrhunskih vizionara iz industrije rasvete smeštene iza prefinjenog korisničkog interfejsa sa ciljem da praktične zadatke učini intuitivnijim nego ikada pre. Fizički dizajn grandMA3 rasvetnih pulteva je ekstravagantan i fokusiran na obezbeđivanje najboljeg mogućeg korisničkog iskustva, sada i u budućnosti.

Veliki ekrani

Veliki grandMA3 pult, kao i njegovi manji modeli imaju velike multi-touch ekrane; svim dodeljenim enkoder i plejbek informacijama se može pristupiti direktno na manjim „letterbox“ ekranima ispod što omogućava da veliki ekrani budu u punoj meri konfigurisani prema potrebama korisnika.

 

Rad bez ograničenja

Mogućnošću da pristupi WAN-u (Wide Area Networks) grandMA3 prevazilazi ograničenja LAN-a (Local Area Networks). Ažuriranje softvera, tehnička podrška, online pomoć i preuzimanje fajlova su sve karakteristike koje je omogućio rad u WAN-u.  

Koristeći napredni MA-Net3 protokol, grandMA3 sistemi mogu da upravljaju sa maksimalno 250.000 parametara. Kako postoje tri veličine grandMA3 pulteva, ukupan broj parametara može da se poveća.  

 

Robustan i dugotrajan

Veliki grandMA3, kao i njegove manje verzije imaju sofisticirani termo izolovani dizajn kojim se kritične komponente izoluju od štetne prašine i koji buku ventilatora smanjuje na nivo šapata.

Lagana šasija je napravljena tako da bude izdržljiva i da se njome lako rukuje. Kućište velikih ekrana i na velikim i na malim pultevima ima sistem sa duplim šarkama koji omogućava brzo sklapanje radi prenošenja dok istovremeno obezbeđuje maksimalnu vidljivost za korisnika.

 

grand MA3 u AVL Projektu

 

 

 

Dualni enkoderi Dual encoders na grandMA3

grandMA3 konzole imaju dualne enkodere kojim se korisnicima omogućava intuitivna kontrola dodatnih karakteristika i funkcija. Mapiranje dualnih enkodera je prilagodljivo čime se omogućava jednostavno korišćenje i brže programiranje.

 

 

 

 

Unapređeni plejbek na grandMA3

Poboljšana mogućnost plejbeka

Dugotrajni motorizovani faderi za plejbek koriste se kod svih grandMA3 konzola. Faderi uključuju „svetlosnu cev“ koja menja boju i to na svim modelima, osim na onPC komandom krilu.

Potpuno fleksibilno dodeljivanje funkcija plejbeka omogućava i do 30% više reprodukcija kojima će se upravljati nego kod bilo koje prethodne konzole grandMA serije. Svi plejbekovi imaju direktan pristup tasterima, kao i intenzitetu i promenama tajmniga zahvaljujući novim rotirajućim RGB osvetljenim enkoderima.

 

 

grandMA3 ergonomija

Ključ budućnosti

Novi tasteri su posebno razvijeni za grandMA3 konzole, kako bi zadovoljili potrebe i najzahtevnijih korisnika. Gotovo bešumni, karakteriše ih plitak hod čime se postiže brza i precizna operativnost, kao i taktilno iskustvo koje će profesionalni korisnici sigurno ceniti.

Čak su i kapice na dugmadima pozadinskog osvetljenja ergonomski oblikovane kako bi se smanjila mogućnost pogrešnog pritiskanja.

 

Unapređen proces rada

grandMA3 ima prefinjeni korisnički interfejs dizajniran da bude ergonomski i potpuno funkcionalan.  Korisnicima je omogućeno da podese svoj način rada tako da mogu da ugrade omiljene opcije i funkcije, a da time ne naruše funkcionalnost ukupne radne površine. Standardne konfiguracije za podrazumevane postavke ekrana i plejbeka su u potpunosti pripremljene, ali se dalje mogu prilagođavati omogućavajući novi nivo fleksibilnosti koju će mnogi korisnici grandMA konzole ceniti.

 

grandMA3 korisnički interfejs

Napredna tehnologija obrade

U srcu grandMA3 kontrolnog sistema je novi i moćan novi softver za obradu dizajniran u MA Lighting-u sa Intel® tehnologijom visokih performansi. Kapacitet i snaga najsavremenijeg hardvera daleko su veći od trenutnih zahteva, što omogućava puno prostora za nadogradnju u budućnosti.

 

Povezivanje

Stalna tema za MA Lighting konzole je njihovo povezivanje, pa ni grandMA3 konzola nije izuzetak. Sve verzije konzola dolaze sa celokupnim setom priključaka pogodnih za Midi, LTC, audio ulaz i izlaz, sa lokalnim Trigger ulazimae i višestrukim Ethernet vezama za proširenu funkcionalnost.

 

Poboljšani efekti

Dinamički efekti više nisu ograničeni samo na modulirane parametre od dva koraka. GrandMA3 softver ima potpuno novi koncept efekata koji dozvoljava višestepene sekvence efekata u okviru preseta.

 

grandMA3 onPC

onPC verzije softvera grandMA3 dostupne su za Windows 10 i MacOS®. GrandMA3 na PC Windows verziji može se koristiti zajedno sa grandMA3 onPC komandnim krilom i grandMA3 na PC KSPort Nodes kao samostalnim sistemima. GrandMA3 macOS® verzija se može koristiti samo kao alat za preprogramiranje, rezerva ili kao ekran za dizajn.

 

Kompatibilnost sa grandMA2

GrandMA3 kontrolne konzole su kompatibilne sa scenama napravljenim na grandMA2 konzolama. Tamo gde to karakteristike omogućavaju, postojeći projekti se mogu eksportovati iz grandMA2 3.4 softvera za upotrebu na svim modelima grandMA3 konzola. 

 

Za sve dodatne informacije nas pozovite, a preporučujemo i da pogledate video o novoj konzoli. 

 

 

 

 

 

 

Nazad na novosti