Radial Exo-Pod u AVL Projektu
Nazad na novosti

14.06.2018

Radial Exo-Pod™ - broadcast spliter

Radial Exo-Pod je razvijen kao modul za proširivanje Radial mPress uređaja, modularnog press box-a sa neograničenim kapacitetom distribucije. Ipak, može da se koristi i samostalno. Tada je on pasivni broadcast spliter koji prima balansirani linijski izlaz iz audio miksete, a zatim distribuira audio signal do maksimalno 14 prenosnih snimača, video kamera ili bežičnih prijemnika, tableta i mobilnih telefona.

POVEZIVANJE

Exo-Pod pasivni broadcast spliter

 

 

Exo-Pod je pasivni uređaj. To znači da ne zahteva bilo kakav izvor energije da bi radio. Jednostavno povežite balansirani audio izlaz sa miksete ili mikrofonskog preampa na XLR-F input konektor i on će automatski distribuirati signal do 10 balansiranih XLR-M izlaza i 4 mini 3.5mm konektora. XLR izlazi su balansirani u skladu sa AES standardom sa pin-1 (ground), pin-2 (+) and pin-3 (-). Mini 3.5mm je dual mono, gde vrh i prsten dele isti signal. Bilo koji izlaz može da se poveže na nebalansiranu destinaciju uz korišćenje balansirani na nebalansirani kabel. Povezivanje na ovakav način će redukovati output za približno 6dB.

Svaki od izlaza je galvanski izolovan radi eliminisanja buke i mešanja signala.

 

 

 

UPRAVLJANJE NIVOIMA SIGNALA

 

Radial Exo-Pod upravljanje signalima

Exo-Pod je namenjen primanju signala ili sa linijskih izlaza na mikseti ili sa moćnih izlaza sa Radial mPress press box-a. Trim kontrola na izlazu omogućava korisniku da prilagodi nivo signala tako da on odgovara ili mikrofonu ili nekom drugom linijskom uređaju.  

 

 

 

ELIMINISANJE BUKE

 

Buka se najčešće javi onda kada se zvučno i električno polje „sudare“. Svaki od Exo-Pod izlaza su galvanski izolovani sa ciljem smanjenja hučanja i zujanja prouzrokovanih gorepomenutom situacijom.

 

PROŠIRIVANJE SISTEMA

 

U zavisnosti od toga koji tip izvora koristite da biste pokrenuli Exo-Pod, lako možete da povežete dva ili više ovih uređaja daisy-chain vezom kako biste povećali broj izlaza sa 14 na 28 ili više koristeći LOOP THRU konekciju. +4dBu će pokrenuti dva Exo-Poda u seriji, a +24dBu će pokrenuti do četiri Exo-Poda u seriji. Kada koristite Exo-Pod sa Radial mPress-om, do četiri ExoPoda može da se poveže u seriju zahvaljujući tome što je mPress opremljen specijalnim high output drajverima za ovu svrhu.

 

 

PRIMENA

 

Exo-Pod kao jednostavan broadcast spliter

Radial Exo-Pod u broadcastu

 

Pasivni Exo-Pod se jednostavno integriše sa bilo kojim linijskim izlazom sa miksete. Svi Exo-Pod izlazi su galvanski izolovani radi eliminisanja hučanja i zujanja.

 

 

 

Exo-Pod za sastanke u skupštinskim salama

 

Radial Exo-Pod za skupštinske sale

 

 

Pored slanja signala ka novinarskim kućicama, signal se šalje i do ulaza na PA zvučnicima radi ozvučavanja prostora.

 

 

 

 

 

Kombinujte Exo-Pod sa mPress za velike događaje

Radial Exo-Pod za velike događaje

 

mPress je broadcast press box koji može da isporuči do 448 nezavisnih audio kanala za neki, na primer međunarodni sportski događaj. Uz Exo-Pod koristite LOOP THRU izlaz radi kreiranja zona.  

 

 

 

Kako god da ga budete koristili, Radial Exo-Pod će uvek biti jednostavno rešenje za Vaš svakodnevni posao!

 

 

 

 

 

 

Nazad na novosti