AYRTON Lighting u AVL Projektu
Nazad na novosti

11.10.2018

AVL Projekt postao ekskluzivni distributer AYRTON rasvete

AVL Projekt se od pre nekoliko nedelja može pohvaliti još jednim ekskluzivnim distributerstvom. U pitanju je ovlašćeno zastupništvo proizvoda francuske kompanije AYRTON Lighting za tržište Srbije.

O AYRTON Lighting

 

Brend AYRTON nastao je 2001. udruživanjem nekoliko dizajnera-esteta, amatera rasvete i tehnologija i virtuosa. Te godine započeo je proces njihovog specijalizovanja u oblasti razvoja inteligentne LED rasvete namenjene svetu zabave i primeni u arhitekturi. Već u prvim danima zaradili su naziv „pionira“ u ovoj industriji, jer dok su svi drugi još dugo nastavili da rade samo sa sijalicom, AYRTON se nikad nije bavio ničim drugim, već isključivo rasvetom sa izvorom svetla izvedenim u LED tehnologiji. Naziv su zadržali i danas, jer ne odustaju od ideje inoviranja na sebi svojstven način.

 

O AYRTON proizvodima

 

Od 2010. AYRTON razvija čvrste partnerske odnose sa francuskim kompanijama u domenu istraživanja i razvoja specifičnih optičkih komponenti namenjenih tržištu zabave. Ova partnerstva su omogućila kompaniji AYRTON da pomeri granice mašte i ponudi inovativne proizvode dizajnerima rasvete. 

 

 

AYRTON koristi pouzdane, fleksibilne i avangardne tehnologije i inovativni dizajn obezbeđujući tako svojim kupcima široku paletu jedinstvenih rešenja za dizajn svetla koja se mogu instalirati na binama, u TV studijima ili kao deo nesvakidašnjeg arhitektonskog ili izložbenog dizajna. Stoga ne čudi podatak da su AYRTON proizvodi godinama na rajder listama najpoznatijih muzičkih zvezda iz celog sveta (Maroon 5, Lady Gaga, Robin Williams, Justin Bieber i mnogi drugi).

 

Kako je AYRTON rasveta dizajnirana tako da ispuni zahteve bilo koje kompleksne instalacije, upravo ona je bila izbor organizatora Evrovizije 2018. Na ovom muzičkom takmičenju instalirano je oko 700 AYRTON uređaja od kojih je tokom 20-tak dana konstantne upotrebe promenjen samo 1. Ovde je važno napomenuti da se očekivani broj uređaja koji će se morati zameniti na ovom takmičenju zbog intenzivnog korišćenja kreće u rasponu od 10% do 20% od ukupnog broja instaliranih komada. Ovu pouzdanost su postigli i putem inovativnog i izuzetnog kvaliteta hlađenja, pa je Ayrton rasveta veoma pogodna za instalacije u TV studijima i pozorištima.

 

Paleta proizvoda je velika. Uključuje spot, wash i profilne moving glave, kao i strobo.

Svi novi proizvodi se izrađuju u 2 varijante:

  • sa oznakom TC (True Color – CRI preko 90; za TV i pozorište)
  • sa oznakom S (Stage; manji CRI, ali povećan rasvetni output)

Dok ne pristignu nove priče o pojedinačnim AYRTON proizvodima, pozivamo Vas da nas kontaktirate kako bismo Vam pružili sve dodatne informacije o ovim fantastičnim uređajima.

Nazad na novosti