chegi-S5qC.jpg
Nazad na novosti

31.07.2019

CHEGI & Braća Bluz Bend i RCF ozvučenje

Pre 4, 5 godina zvali su ih „bendom koji obećava“, a danas, ukoliko želite da sviraju baš Vama, morate da računate na nekoliko nedelja ili čak par meseci da dođete na red.

Naši su klijenti odnedavno i moglo bi se reći da su nam se „dopali“ na prvu loptu zbog svog muzičkog obrazovanja i pažnje koju obraćaju na sve aspekte svog muziciranja u želji da u svakom od njih budu najbolji.

 

Pitali smo se da li bi porazgovarali sa nama i nismo se prevarili kada smo pretpostavili da nas, profesionalci kakvi jesu, neće odbiti. Razgovarali smo sa Stefanom Čeganjcem, frontmenom benda, inače doktorantom kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu

 

Imate odličan sajt. Praktično, tamo je sve „ispričano“. Ipak, pitali bismo Vas od kad postojite i kako je nastao CHEGI & Braća Bluz Bend?

Bend postoji nekih 5 godina, a nastao je prvenstvono u ambiciji za dobrom svirkom. Međutim, kako je vreme prolazilo, u želji za unapređenjem čitavog performansa, broj instrumenata i izvođača se povećao, opremu smo podigli na veoma ozbiljan nivo, kao i stajling, koreografije, rasvetu.

 

Kako biste, u najkraćem opisali ovaj bend? Čime se bend bavi?

Naš posao se uglavnom bazira na privatnim i korporativnim zabavama. Ipak, postoji oš jedan segment u našem radu, a to je autorski rad i sa njim povezana koncertna aktivnost. Pored autorskih pesama, izdajemo i instrumentalne obrade na harmonici sa bendom, jer Dušan (Dušan Čeganjac, član benda, prim. pisc.) je aktuelni šampion sveta u sviranju klasične i varijete harmonike, status koji je osvojio u Portugalu 2016.

 

Biografije članova benda imponuju; školovani i iskusni muzičari. U kojoj meri ovo utiče na rezultate u tržišnoj utakmici? Pravi li to ikakvu razliku na tržištu kada je u pitanju ugovaranje poslova?

Obrazovanje i iskustvo su savršen spoj u bilo kojem poslu, tako je i u ovom. Klijenti uvek imaju  više poverenja u timove koji spajaju mladost, obrazovanje, iskustvo i profesionalno pristupaju odnosu prema njima u komunikaciji, prezentaciji, itd.

 

Kako birate opremu za bend, šta vam je važno prilikom odabira opreme?

Opremu za bend uvek biramo tako što veoma dobro istražimo ponudu na tržištu. Veoma nam je bitno da je sve u high klasi kvaliteta, jer ukoliko ozbiljno pristupate poslu, kompromisi ne postoje. Trenutno kao glavni razglas koristimo RCF sistem, kupljen kod generalnog zastupnika, firme AVL Projekt iz Novog Sada, a koji se sastoji od: 4 x RCF SUB 8004-AS i 4 x RCF HDL 28-A.

 

Da li klijenti prepoznaju razliku u kvalitetu opreme koju koristite na svirkama?

Klijenti koji se ne bave muzičkim poslom prepoznaju da im muzika ne smeta, da mogu da razgovaraju na plesnom podijumu, a da istovremeno ona nije tiha. Takođe, i da nema tih stvari da je ispred benda bučno, a u nekim delovima prostora pretiho, itd. Oni to iskazuju prostim rečima, a u prevodu radi se o dobroj opremi, na kojoj svira dobar bend, koji je dobro podesio zvuk. Jednostavno, neophodno je da se vodi računa o kompletnom audio/vizuelnom ugođaju koji slušaoci moraju da imaju.

 

Planovi za budućnost?

Planovi su veliki i predano radimo na njima. Klijenti prepoznaju naš celokupan pristup (preko 100 nastupa godišnje). Kao bend za svadbe smo se pozicionirali u samom vrhu ponude, a ocene naših klijenata na Facebook stranici su nešto što nam predstavlja veliku radost. Zbog svega ovog, ne sumnjamo da ćemo planove i sprovesti u delo.

 

Kada smo pročitali komentare klijenata kojima su članovi CHEGI benda muzikom ulepšali važne lične ili poslovne događaje, ostali smo u potpunom uverenju da za planove ove muzičke družine nema zime.

 

RCF ozvučenje za CHEGI bend 1RCF ozvučenje za CHEGI bend 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazad na novosti