gospojina.jpg
Nazad na novosti

05.09.2019

Rental kompanija TopTon na Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju

Opština Novi Bečej i ove godine je organizovala tradicionalnu manifestaciju Velikogospojinski dani. Kao jedna od najvećih manifestacija u regionu nosi epitet porodične manifestacije i to sa razlogom. Veliki broj posetilaca može da uživa u bogatom dnevnom i noćnom programu namenjenom različitim generacijama i afinitetima.

Revija paradnih zaprega i „Konjijada“, ulica zanatskog piva, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, Etno bazar sa nezamislivim šarenilom. Ovaj veliki novobečejski spektakl dopunio je i dolazak Rečne flotile Vojske Srbije, kao i  koncerti poznatih izvođača iz zemlje i inostranstva: Zvonko Bogdan, Ceca, Van Gogh, Dejan Petrović Big Band, mađarski bend Pokolgep i Hladno pivo.

 

Za tehničku realizaciju događaja na dve bine bila je zadužena rental kompanija TopTon, koja je i ovaj put ispunila očekivanja organizatora i publike kad su muzičko-scenski događaji u pitanju. Ovo ne čudi obzirom da je naš dugogodišnji klijent TopTon obogatio svoj „arsenal“ opreme Chauvet rasvetom i DiGiCo miksetom.

 

Glavna audio mikseta bila je DiGiCo SD12 kao FOH za veliku binu, dok je monitor miks rađen na mikseti DiGiCo S21. Interesantno je da je DiGiCo D2 RACK sistem sa 48 ulaza i 16 izlaza deljen između dva miksera, dok je naš audio inženjer bio angažovan da prati parametre ove kompleksne instalacije i sistema tokom koncerata, te je vršio neophodna podešavanja kako bi zvuk bio na vrhunskom nivou sve vreme.

 

Na obe bine je bila instalirana Chauvet rasveta.

Za farbanje scene sa aluminijumskih greda na većoj bini su korišćene pokretne glave Rogue R2 Wash (12 komada) sa LED izvorom od 19x15W RGBW dioda i promenljivom temperaturom boje od 2800K do 10000K. Rogue R2 Wash reflektor poseduje i 5 nezavisnih zona LED kontrole što omogućava da se sa njima radi pixel mapping. Za efekte na sceni je korišćen reflektor model Intimidator Beam 140SR (20 komada) koji daje uzak svetlosni snop (beam) širine 3° i koji se može deliti preko 16-strane rotirajuće prizme. Fiksni model reflektora za farbanje scene koji ima izuzetan odnos cena/kvalitet je i ovde korišćen, ukupno 36 komada za veliku scenu. U pitanju je model Slimbank T18 USB, LED reflektor sa 18x3W tri-color RGB, uglovanosti od 17°, sa klapnom za usmeravanje svetlosnog snopa i mogućnošću brze kontrole boje bežičnim putem preko daljinskog kontrolera bez rasvetnog pulta.

 

Za manju scenu, za prednje toplo belo svetlo su korišćeni LED  fresnel reflektori iz Chauvet Pro segmenta  Ovation F-165WW (6 komada) koji poseduje 16x10W dioda i motorizovan zoom 25°-76° i sa visokim faktorom CRI 91 što je izuzetno bitno za snimanje TV kamerom. Za dobijanje rotirajućeg efekta „cveta“ zaduženi su bili Intimidator Trio reflektori (12 komada) sa 6 LED RGBW nezavisno kontrolisanih izvora snage, svaki od 21W. Za blinderski efekat umesto zastarelih blindera sa halogenim sijalicama korišćeni su blinderi Strike 1 sa LED izvorom snage 230W u konfiguraciji WW+AMBER LED i  u zaštiti IP65.

 

Kombinacija raznovrsnog dnevnog i noćnog programa i gostoprimstvo Novobečejaca pokazali su se kao prava mera i recept za uspeh ove dugogodišnjemanifestacije, pa se već sad radujemo narednoj i unosimo je u svoje kalendare odmora i zabave za 2020. 

 

Nazad na novosti