klang_konductor_1-EcxJ.png
Nazad na novosti

04.11.2021

KLANG predstavio KLANG:konductor

Fokusirajući se na maksimalnu fleksibilnost KLANG je dizajnirao KLANG:konductor, njegov do sada najmoćniji i najpraktičniji in-ear mixing procesor koji omogućava povezivanje u svakom momentu.

„Nakon udruživanja snaga sa DiGiCo-m 2018. godine i objavljivanja poslovnih integracija, sve više monitoring inženjera implementiralo je KLANG IEM procesor“, naglasio je saosnivač KLANG-a, dr Paskal Ditrih. "U početku su samo najkritičniji kanali za glavne izvođače slati preko procesora, ali želja za više ulaznih kanala, a time i za novim kreativnim i organizacionim mogućnostima, dodatno je rasla."

 

Dizajniran za monitoring inženjere i fiksne instalacije, KLANG:konductor sa high-end mixing sistemom šalje 16 mikseva i obradi 128 ulaznih signala do 96 kHz, uz zadivljujuću latenciju obrade manju od 0,25 ms.

 

„Naši kombinovani timovi za istraživanje i razvoj uspeli su da sabiju dvostruko više procesorske snage u jedan 3RU uređaj nego u našim prethodnim modelima, koristeći najnovija super brza FPGA jezgra“, objašnjava CEO Benedikt Krehel. „Naši klijenti cene I/O fleksibilnost koju nudi prvi KLANG:fabrik, ali znamo da se moraju brzo prilagoditi različitim I/O situacijama prilikom turinga po različitim zemljama. KLANG:konductor značajno proširuje ovu fleksibilnost i omogućava korisniku da bira I/O u hodu.”

 

KLANG: konductor nudi tri DMI slota na zadnjoj strani koji obezbeđuju apsolutnu I/O slobodu i garantuju besprekornu integraciju u bilo koje postojeće podešavanje. Na primer, dve DMI-MADI kartice dozvoljavaju vraćanje 128 ulaznih kanala i mikseva na konzolu; dok jedna DMI-Dante kartica može spojiti miksete na KLANG:kontrolere. Uparen sa integrisanim mogućnostima jednokanalnog rutiranja, procesor takođe omogućava korisniku da slobodno rutira između mixing konzole i konvertuje između različitih DMI formata, npr. Optocore, Dante ili MADI, pri čemu svaka DMI kartica nudi do 64 ulazna i izlazna kanala na 48kHz i 96kHz.

 

KLANG

 

Besprekorna integracija u kontrolni interfejs DiGiCo-a i KLANG:app inženjerima pruža direktnu kontrolu, dok KLANG:kontroller omogućava muzičarima da kontrolišu sopstveni miks. Ova kombinacija osigurava maksimalnu fleksibilnost, uz mikseve koji su uvek brzo dostupni, zajedno sa brzim pristupom postavkama sistema i miksa.

 

Kako nisu svi pojačavači za slušalice pogodni za in-ear sa niskom impedansom, KLANG:konductor nudi izlaz za slušalice studijskog kvaliteta kao i KLANG:quelle na prednjoj strani uređaja. Ovo omogućava inženjerima da direktno povežu svoj in-ear monitoring, usmere izlaz iz konzole na njega i neprimetno pređu na KLANG signal preko aplikacije.

 

Uređaj takođe poseduje prednji 7-inčni ekran u boji osetljiv na dodir koji omogućava direktnu kontrolu miksa, audio podešavanje, usmeravanje i kontrolu slanja signala. Mrežni port na prednjoj strani jedinice pruža napajanje preko Etherneta za direktno povezivanje KLANG:kontroller ili KLANG:quelle uređaja, a dvostruka redundantna napajanja nude maksimalnu pouzdanost.

 

Imerzivni in-ear mixing postao je sve popularniji i pokazalo se da donosi prednosti muzičarima u vidu “prirodnog” slušanja bez osećaja izolovanosti na sceni. KLANG:konductor je najmoćniji i najfleksibilniji KLANG procesor do sada, koji inženjerima i muzičarima omogućava da koriste sistem na jednostavan način.

 

Izvor: KLANG

Nazad na novosti