DPA Microphones 4099 CORE Mic
Nazad na novosti

18.06.2020

DPA Microphones - 4099 CORE instrumentalni mikrofon

4099 CORE instrumentalni mikrofon pogodan je za ozvučavanje velikog broja instrumenata, od klavira do gitare, odnosno od žičanih i duvačkih instrumenata do udaraljki.

4099 CORE instrumentalni mikrofon poseduje sposobnost da svojim performansama poboljša utisak čitavog orkestra. Odbija neželjenu buku i precizno reprodukuje istinski zvuk akustičkog instrumenta, a lako se postavlja sa instrumenta na instrument uz odgovarajuću spojnicu.

 

Postoje dve verzije ovog mikrofona:

 

  • 4099 CORE mikrofon, Loud SPL (crvena oznaka na savitljivom vratu) - koristi se za ozvučavanje većine instrumenata;
  • 4099 CORE mikrofon, Extreme SPL (žuta oznaka na savitljivom vratu) - koristi se za ozvučavanje izuzetno glasnih instrumenata, poput bubnjeva i nekih mesinganih duvačkih instrumenata.

 

CORE by DPA je nova moćna tehnologija u kreiranju DPA minijaturnih mikrofona. Svi CORE mikrofoni, uključujući i 4099 CORE seriju, poseduju IP58 sertifikat što podrazumeva postojanje vodootpornog nano-premaza na poklopcu i kućištu, hermetičkog zaptivanja osetljivog pojačavača u jezgru mikrofona i dvostruku pozlatu dijafragme.

 

Takođe, 4099 CORE mikrofoni se odlikuju upotrebom nosača inovativnog dizajna, pružajući na taj način odličnu izolaciju od buke i smetnji koje nastaju tokom rukovanja. Odvojivi kablovi dostupni su u težim ili lakšim varijantama u zavisnosti od primene, a dizajnirani su tako da izdrže svakodnevnu intenzivnu upotrebu. Prilagodljivi i integrisani nastavak u vidu savitljivog vrata omogućava jednostavno postavljanje mikrofona na instrument.

 

Ozvučavanje instrumenata

 

Violina, viola, bendžo i mandolina

 

4099 CORE (Loud SPL) odličan je izbor za ozvučavanje violine, bendža i viole. Elegantan i lagan, dizajniran je tako da ne ometa muzičare tokom energičnih nastupa. Mehanizam za montiranje omogućava lako pomeranje mikrofona između instrumenata jednom rukom.

 

4099 CORE for violin

 

Bubanj

 

4099 CORE (Extreme SPL) savršeno “hvata” gromoglasne zvuke bubnjeva i udaraljki. Mikrofon se lako postavlja, tako da odgovara različitim vrstama bubnjeva. Fleksibilni savitljivi vrat može se pozicionirati pod različitim uglovima kako bi se omogućile različite zvučne nijanse, a uz revolucionarni sistem od 90° omogućava širok spektar mogućnosti postavljanja.

 

4099 CORE for drum

 

Klavir

 

Kompletan sistem namenjen ozvučavanju klavira uključuje par 4099 CORE mikrofona (Loud SPL), kao i dva prilagodljiva nosača/gooseneck sistema koji pružaju stabilno pozicioniranje. Olakšava postizanje visokog stepena izolacije na bini, a takođe i pruža čist i transparentan stereo kvalitet zvuka sa realnom dinamikom.

 

4099 CORE for piano

 

Gitara, ukulele i dobro

 

4099 CORE (Loud SPL) savršen je za PA pojačanje i lajv snimanje akustične gitare, mandoline, ukulelea i dobra. Nudi neograničene mogućnosti pozicioniranja. Zvuk koji pruža znatno je prirodniji od internog mikrofona ili pickup-a.

 

4099 CORE for guitar

 

Saksofon

 

4099 CORE (Loud SPL) odgovara čitavoj porodici saksofona: sopran, alt, tenor ili bariton. Takođe, odličnan je izbor i za ozvučavanje bas klarineta. Isporučuje se sa prilagodljivom spojnicom koja se može koristiti na svim vrstama duvačkih instrumenata.

 

4099 CORE for saxophone

 

Truba, trombon i drugi mesingani duvački instrumenti

 

4099 CORE (Extreme SPL) pogodan je za ozvučavanje truba, trombona i drugih mesinganih duvačkih instrumenata koji mogu proizvesti veliku količinu zvuka. Mikrofon bez napora podnosi čak i najviši SPL, a zajedno sa sistemom za montiranje dizajniran je i optimizovan za duvačke mesingane instrumente. Na taj način postiže se najbolja montaža i audio pojačanje tokom lajv izvođenja.

 

4099 CORE for trumphet

 

Kontrabas

 

4099 CORE (Loud SPL) odličan je za upotrebu u PA sistemima i lajv snimanje kontrabasa. Omogućava nekoliko mogućnosti pozicioniranja na instrumentu.

 

4099 CORE for bass

 

Violončelo

 

4099 CORE (Loud SPL) omogućava savršeno PA pojačanje i lajv snimanje violončela, a uključuje i spojnicu za montiranje pažljivo dizajniranu i optimizovanu za ovaj instrument.

 

4099 CORE for cello

 

Harmonika

 

Kompletan sistem namenjen ozvučavanju klavira uključuje par 4099 CORE mikrofona (Loud SPL) i dve mikrofonske spojnice mogu se trajno pričvrstiti na instrument pomoću šrafova. Olakšava postizanje visokog stepena izolacije na bini, a takođe pruža i čist i transparentan stereo kvalitet zvuka sa realnom dinamikom.

 

4099 CORE for accordion

 

Oboa, klarinet, fagot i flauta

 

4099 CORE (Loud SPL) osmišljen je da odgovori na jedinstvene izazove montiranja tankih i neobično oblikovanih instrumenata. Dizajn spojnice za mikrofon uključuje remen za pričvršćivanje sa kukom i omčom, što mu omogućava da ozvuči instrumente različitih dimenzija i prečnika kao što su oboa, klarinet, fagot i flauta, ali i diktafon.

 

4099 CORE universal

 

Clamp i stand nosač

 

Upotreba 4099 CORE (Loud SPL) moguća je sa clamp nosačem, koji je fleksibilan, okretan i lak za upotrebu. S jakom oprugom, nosač se može zakačiti na brojne površine i instrumente, poput saksofona i mesinganih duvačkih instrumenata.

Takođe, uz stand nosač moguće je postavljanje mikrofona na redovno postolje za mikrofon.

 

Izvor i fotografije: DPA Microphones

 

 

Nazad na novosti