Radial HDI High Definition Studio Direct Box
Nazad na novosti

28.07.2020

Radial HDI – High Definition Studio Direct Box

HDI predstavlja DI box studijskog kvaliteta namenjen za dobijanje besprekornih audio snimaka sa bilo kojim instrumentom, uz korišćenje vrhunskih Jensen-ovih transformatora i jedinstvenog Color control-a koji pruža potpuno novu, ali poznatu zvučnu paletu kojom može da se eksperimentiše.

HDI DI box poseduje set kontrola koji omogućava muzičarima i audio inženjerima postizanje zvuka spremnog za snimanje uz minimalnu potrebnu količinu podešavanja. Level control pokreće inpute HDI-ja sa trenutnim vizuelnim fidbekom sa odzivnog merača prednjeg panela, dok dugme Color omogućava neprimetno mešanje između ultra čistog tona i amp-style distorzije i zasićenja. Opto kompresor se aktivira kako bi kontrolisao maksimum ulaznog signala, a High-pass filter uklanja sve prekomerno niske frekvencije koje dodaje Color control. Takođe, Presence control naglašava visoke i srednje nivoe, omogućujući im da se probiju uz impresivne rezultate. 

 

HDI uređaj poseduje eloksirani prednji panel debljine 1/4", a izgledom podseća na klasičnu outboard studijsku opremu. Custom output merač sa hromiranim dugmićima za precizna podešavanja pruža brzu proveru nivoa i lako prilagođavanje u pokretu.

HDI je samostalna jedinica, a isporučuje se i u kompletu s hardverom za ugradnju u standardne rekove od 19". Jedan ili dva HDI uređaja mogu se instalirati jedan pored drugog u reku od 2RU, a kao i svi ostali Radial Engineering proizvodi, dizajnirani su tako da lako mogu podneti žestok tempo turneja.

 

Upotreba HDI DI box-a uz pojačavač

 

Bas se može snimati direktno sa HDI-ja dok se istovremeno napaja neamortizovani Thru output na pojačavaču kako bi se oba signala spojila. HDI zvuči sam po sebi toliko dobro da se pojačavač može potpuno isključiti.

 

 

        Radial HDI

 

Upotreba HDI DI box-a na akustičnoj gitari

 

HDI se dobro kombinuje s bilo kojim instrumentom, a uz akustičnu gitaru mogu se dodati karakteri koje drugi DI box-ovi ne poseduju. Postavljanje linijskog XLR outputa direktno na interfejs za snimanje isključuje potrebu za dodatnim predpojačavačima na putu signala.

 

                 Radial HDI

Upotreba HDI DI box-a procesovanog outputa

 

HDI se može istovremeno koristiti kao DI i kao instrumentalni predpojačavač, pružajući dodatno pojačanje, zasićenost i distorziju.

 

          Radial HDI

Upotreba HDI DI box-a sa modularnim sintisajzerima

 

Synth Input poseduje nižu osetljivost za smeštanje modularnog synths output-a ili čak druge studijske outboard opreme, omogućavajući korišćenje  HDI uređaja za obradu bilo kog instrumenta ili muzičkih numera.

 

              Radial HDI

Izvor: Radial Engeneering

Fotografije/Ilustracije: Radial Engeneering

 

Nazad na novosti