mPress Radial
Nazad na novosti

11.08.2020

Radial mPress – press box & signal spliter

Radial mPress je modularni uređaj sa mogućnošću proširenja koji istovremeno distribuira zvuk na više odredišta sa dva ugrađena mikrofonska predpojačavača i dodatnim kontrolama koje eliminišu potrebu za zasebnim mikserom kada je reč o istovremenoj upotrebi u PA sistemu i press galeriji.

Radial mPress obezbeđuje potpunu kontrolu medijskih okupljanja bilo koje veličine, od manjih do međunarodnih događaja, dok mu modularni dizajn omogućava sposobnost proširenja shodno potrebama korisnika. Sadrži dva izbalansirana mikrofonska, odnosno linijska ulaza sa low-noise predpojačavačima i high-pass filterima, sa zajedničkim limiterom kako bi se izbegao prekid inputa bilo kojeg povezanog uređaja za snimanje. Postoje odvojeni izlazi za set zvučnika sa napajanjem sa namenskim programskim ulazima koji omogućavaju reprodukciju pozadinske muzike kroz PA na režimu standby, kao i izlaz za slušalice.

 

Karakteristike:

 

  • press box i spliter sa mogućnošću proširenja
  • dvostruki mikrofonski predpojačavači sa on-board limiterom
  • programski inputi za reprodukciju pozadinske muzike
  • ugrađeni test ton za lakšu kalibraciju i rešavanje problema

 

Korišćenje uz Exo-Pod

 

Za događaje koji zahtevaju korišćenje više od osam press output-a, mPress se može koristiti u kombinaciji s većim brojem Exo-Pod prenosivih splitera za brzo povećanje broja dostupnih kanala. Modularni pristup mPress uređaja zamenjuje uobičajeni nered kablova koji ometaju tipično postavljanje press box-ova i stvara organizovani sistem za kreiranje zona za različite grupe unutar samog mesta održavanja događaja. Sa svakog XLR izlaza na mPress-u može se povezati čak četiri Exo-Pod uređaja za ukupno 320 mikrofonskih ili linijskih izlaza i 128 izlaza za rekordere. Ugrađeni testni ton od 1 kHz omogućava referentni nivo, a pojačavač za slušalice na prednjoj strani mPress-a pomaže u rešavanju problema kada je to potrebno.

 

Korišćenje mPress-a sa osam izlaza

 

Uz ovo podešavanje korisniku se pruža mogućnost korišćenja osam izbalansiranih izlaza na mPress-u za press feed galerije bez upotrebe Exo-Pod uređaja.

 

      Radial mPress

 

 

Korišćenje mPress-a sa izlazima konzole

 

Izlazi konzole mogu se povezati sa ulazima izbalansiranih linija na mPress uređaju, integrišući ga sa postojećim PA sistemom. Jednostavnim pritiskom na svič zadnjih XLR ulaza omogućava se povezivanje signala linijskog nivoa i njihova distribucija na izlaze press galerije.  

 

     Radial mPress

 

Korišćenje mPress-a u zvezdastoj konfiguraciji

 

Omogućeno je povezivanje čak osam Exo-Pod uređaja na mPress kako bi se stvorilo osam zasebnih zona - svaka sa 14 izlaza za ukupno 112 press feed-ova. Svi izlazi su izolovani tako da eliminišu smetnje.

 

Proširenje izlaza u serijskoj konfiguraciji

 

Korisniku se pruža mogućnost povezivanja jednog Exo-Pod uređaja na drugi kako bi se proširio sistem, a smanjio nered koji stvaraju kablovi. Postavljanje mPress izlaza na većoj visini omogućava gotovo neograničeni press feed.

 

        Radial mPress

Izvor i fotografije/ilustracije: Radial Engineering

Nazad na novosti