Lupo Superpanel
Nazad na novosti

20.08.2020

Lupo Superpanel – najmoćniji LED panel

Lupo Superpaneli su LED paneli sa LED diodama najnovije generacije, dizajnirani za snimanja u televizijskim studijima svih veličina, kao i na lokacijama na otvorenom. Koriste 400 visokokvalitetnih LED dioda sa visokom svetlosnom efikasnošću, kako bi se osigurala odgovarajuća temperatura boje i visok CRI (Color Rendering Index) i TLCI (Television Lighting Consistency Index).

Superpaneli emituju izuzetno moćno, ujednačeno i sveobuhvatno svetlo. Izuzetno lagani, kompaktni i praktični, idealni su za upotrebu unutar i izvan studija. Mogu se napajati putem mreže ili v-mount baterija. Sa 22.000 luksa na 1 m, obezbeđuju svu svetlosnu snagu potrebnu za željeno snimanje.

Svi Lupo Superpaneli mogu se koristiti sa namenskim difuzerom ili softbox-om za još „mekše“ emitovanje svetlosti, a lako zamenjuju volframove lampe snage od oko 2000 W ili rasvetne uređaje opremljene sa HMI lampama od 575 W.

 

Kvalitet i pouzdanost u telu od ojačanog tehnopolimera

 

Lupo Superpanel

Superpanel, kao i svi LED paneli, LED Fresneli i Lupo dodaci razvijeni su da pruže vrhunske profesionalne performanse, te izrađen visokokvalitetnih komponenti. Osmišljen je tako da bude pouzdan dugo vremena. Upečatljiv dizajn i funkcionalnost Superpanela glavne su odlike ovog kompaktnog, svestranog i veoma moćnog LED panela nove generacije. LED diode odabrane su na osnovu visokog CRI od (> 95) i TLCI (> 96), kao i zbog tačnosti temperature boje.

Odabirom modela iz serije Superpanel sa sigurnošću se dobija visokokvalitetan i profesionalan proizvod za televizijski studio, video snimanje ili filmsku produkciju. Bez obzira da li je korisnik video operater u potrazi za praktičnim i moćnim LED panelom koji se napaja putem električne mreže ili baterije, ili je potrebno osvetliti mali, srednji ili veliki televizijski studio, svakako će biti i više nego zadovoljan funkcijama koje omogućava Superpanel.

 

Dostupan u „pole operated yoke“ verziji

 

Lupo Superpanel

Svi Lupo rasvetni uređaji opciono su dostupni u „pole operated yoke“ verziji (uređaj se nalazi unutar okvira kojim se ručno upravlja putem šipke) za korišćenje u televizijskim studijima svih veličina. Rad ovakvih Superpanela je efektivan i pouzdan i nakon dugog vremena upotrebe.

 

Lako prenosivi – jednostavnost i snaga

 

Veoma lagani i kompaktni (samo 2,3 kg), te lako prenosivi, Superpaneli sa svojim namenskim vrećama, mogu se koristiti u svim situacijama tokom snimanja zahvaljujući radu na baterije ili preko strujne mreže (univerzalni 90 V - 240 V AC; 14,8 V - 24 V DC). Baterija dugog veka trajanja omogućava rad u punoj snazi u trajanju od oko 1,7 sati. Težina baterije je samo 800 g i može se nositi (zajedno sa punjačima i dodacima) u istoj praktičnoj vreći koja se koristi za Superpanel. Priključak za bateriju je preko 4-polnog standardnog XLR konektora na zadnjoj strani panela. Telo od tehnopolimera, ojačano karbonskim vlaknima čini ga čvrstim i pogodnim za intenzivnu upotrebu.

 

Izuzetan kvalitet svetlosti

 

Zahvaljujući ekskluzivnoj True Color tehnologiji, Superpaneli isporučuju fantastične boje. Ova veoma važna i ekskluzivna karakteristika isključuje potrebu za korekcijama u post produkciji i omogućava adekvatno mešanje sa drugim izvorima svetlosti (poput npr. sunčeve svetlosti).

 

Tihi rad – savršen za video snimanja

 

Lupo Superpanel

Svi modeli Superpanel serije dizajnirani su tako da olakšaju posao profesionalaca koji rade u televizijskoj i video industriji, a tihi rad je jedna od ključnih karakteristika svih Lupo rasvetnih uređaja.

 

Jasna i intuitivna podešavanja

 

Digitalni displej sa zadnje strane Superpanela omogućava jasnu i lako vizualizaciju intenziteta svetlosti koji treba da se podesi. Podešavanje i funkcionisanje DMX interfejsa je super intuitivno i štedi mnogo vremena tokom podešavanja u nekom studiju. I ventilator se lako podešava, jednostavnim odabirom on/off opcije.

 

Široka paleta dodataka za svaku potrebu 

 

Svi Lupo proizvodi kompatibilni su sa širokim paletom opreme: baterije, v-lokeri, punjači za baterije, softbox-ovi, futrole za prenos, stativi, pantografi i spojnice.

 

 

Izvor: Lupo

Fotografije: Lupo

Nazad na novosti