Audinate Dante
Nazad na novosti

21.10.2020

Audinate i Dante protokol – novo pojačanje u timu AVL Projekta

Audinate je vodeći svetski proizvođač mrežnih tehnologija za profesionalni digitalni audio. Njegov Dante protokol, praktično prihvaćen kao standard u distribuciji audio signala preko računarske mreže, osmišljen je sa ciljem da industriju profesionalnog zvuka „obogati“ benefitima IT umrežavanja.

 

Šta je Dante?

 

Dante transformiše način povezivanja u audio i video industriji.

Sistemi ozvučenja, od manjih kakvi su potrebni u crkvenim objektima ili konferencijskim salama, do velikih kakvi se postavljaju na rok koncertima ili stadionima, podrazumevaju konekcije između mikrofona, miks pultova, procesora, pojačavača i zvučničkih kutija. Tipično, ovo znači metre i metre analognih kablova koji su teški i nezgodni za rukovanje, a uz to i namenjeni samo jednoj vrsti signala koji se upućuje samo jednoj vrsti uređaja u datom trenutku. Svaka promena je zahtevna po pitanju rada i troškova, a da ni ne pominjemo buku i zujanje koji se konstantno uvećavaju sa povećanjem dužine kablova. Dodavanje vidao u ukupan miks sve ovo povećava još i više.

 

Sve te konekcije Dante zamenjuje kompjuterskom mrežom, sa lakoćom i potpuno verno distribuirajući stotine audio kanala, ili video, i to putem tankog Ethernet kabela. Svim konekcijama se sada upravlja softverski uz rutiranje koje je brzo, čitljivo i pouzdano. Zahvaljujući tome što svi uređaji dele istu mrežu, signali mogu da se razmene između uređaja bez obzira gde se nalazili i bez izmene u načinu na koji su povezani na mrežu. Dante sistemi se jednostavno proširuju, jednako kao što se na mrežu dodaje štampač.  

 

Dante predstavlja evoluciju AV sistema kojom su se sve prethodne konekcije stopile u jednu. Ovaj protokol isporučuje superiorne performanse, istovremeno čineći sisteme lakšim za upotrebu, jednostavnijim za proširenje i cenovno pristupačnijim za primenu.

 

Dante AVIO adapteri u ponudi AVL Projekta

 

Dante AVIO adapteri omogućavaju korisniku svoju omiljenu audio opremu koja ne poseduje Dante protokol koristite zajedno sa bilo kojim Dante-povezanim sistemom uz interoperabilnost, performanse i skalabilnost koju samo računarsko umrežavanje može doneti. Isplativi, kompaktni i napravljeni za teren, Dante AVIO adapteri donose modernu AoIP vezu koja je svakom audio profesionalcu potrebna među njegovim alatom.

 

Svaki Dante AVIO adapter je kompletan Dante uređaj visokih performansi sa automatizacijom i jednostavnom upotrebom koji čine Dante najpopularnijim audio mrežnim rešenjem na svetu.

Dante AVIO adapteri su u potpunosti funkcionalni Dante interfejsi sa svim karakteristikama  koje biste mogli da očekujete od Dante audio umrežavanja. Svaki ovaj mali uređaj isporučuje savršenu audio reprodukciju, do poslednjeg bita, kao i super nisku latentnost, te veoma preciznu sinhronizaciju u celoj mreži.

 

 

Za više informacija o pojedinačnim Dante AVIO adapterima posetite naš AVL Shop.

 

Nazad na novosti