Primacoustic boardroom panel
Nazad na novosti

26.10.2020

Primacoustic – akustička rešenja za bučnu planetu!

Ako vas nije impresionirao zvuk koji dolazi iz PA sistema na aerodromu, ozvučenje u crkvi ili zvuk na koncertu održanom u sportskoj areni, postoji verovatnoća da nije do sistema ozvučenja, već do nedostatka adekvatnog akustičkog tretmana nekog prostora.

Arhitekte su tek od nedavno počele da uvažavaju činjenicu da neki fenomenalni enterijer nesumnjive funkcionalnosti za svoje korisnike, može istovremeno da proizvodi veoma loše rezultate kada je reč o prostornoj akustici. Ovakva situacija se možda može objasniti nedostatkom interdisciplinarnih predmeta na relevantnim katedrama. Postoji i objašnjenje iz istorijske perspektive. Naime, nauka o akustici je dugo držana u „dubokoj tajnosti“ i mogla su je razumeti samo neka mitska bića – akustičari.

 

PrimacousticSrećom, ovo se sada menja. Zahvaljujući mnogobrojnim pokušajima i greškama, naprednom kompjuterskom modelovanju i boljem razumevanju akustike u prostoru, danas smo u stanju da u većoj meri tačno predvidimo kako će se zvuk ponašati u datom prostoru. I kako sve veći broj ljudi dolazi u kontakt sa akustikom, raste i uvažavanje iste zbog očiglednih koristi koje su u prethodnim decenijama jednostavno bile nevidljive. Zapravo, svest o važnosti kontrole zvuka u domenu akustičnosti je sada toliko prisutna da mnoge ozbiljne rental kompanije odbijaju da puste u rad ozvučenje u nekoj crkvi ukoliko postoje problemi sa akustikom. Brine ih da uopšte neće uspeti da poboljšaju zvuk u prostoru, već da će samo narušiti svoju reputaciju.

 

Šta je rešenje?

 

Primacoustic akustički paneli. Primacoustic je kompanija osnovana 2000. godine sa idejom da tržištu ponudi jednostavna rešenja u oblasti akustičke obrade prostora. Tada se nisu mogle naslutiti velike promene na tržištu koje će nastati u periodu od samo deset godina. Nije se moglo znati da će se mnogi profesionalni studijski prostori preseliti u „kućne“ uslove rada, niti da će škole i crkve početi da prepoznaju da problemi koje imaju sa zvukom ne potiču od sistema ozvučenja, već od loše akustike prostora.

 

Danas je Primacoustic jedan od lidera na tržištu akustičkih proizvoda visokih performansi. Njihovi Broadway akustički paneli ne samo da krase studijske zidove svetskih umetnika poput Džona Reznika (Goo Goo Dolls), Tomija Lija (Motley Crue), Nejtana Ista (Eric Clapton) i Čada Krugera (Nickelback), već su ih za svoje potrebe odabrale i velike korporacije poput giganta gejmerske industrije Electronic Arts, zatim Fender Musical Instruments, Meyer Sound Labs, Target, NBC Olympics, Cisco Systems, Renault i Sony.

 

Uspeh Primacoustic proizvoda počiva na premisi da se kompromisi u rešavanju akustičkih problema ne smeju praviti. Ovi proizvodi su podjednako Primacousticdobri, ako ne i bolji od najskupljih akustičkih panela koji se danas mogu naći na tržištu. U ponudi je široka paleta akustičkih rešenja koja pokriva praktično sve tržišne segmente. Ona obuhvata specijalne T-bar plafonske ploče koje pomažu da se zvuk zadrži  unutar sale za sastanke, akustičke oblake za kol centre i studija, baflere (pregrade) za sportske sale i industrijske instalacije, kao i bass traps (zamke za basove) i difuzere za visoko tehnološke kontrolne sobe i audiofilske prostore za slušanje muzike. O bilo kojem proizvodu da je reč, svaki je napravljen za postizanje najboljih mogućih rezultata po pristupačnim cenama.

 

Brojni su pozitivni komentari o Primacoustic proizvodima. Iako dolaze iz različitih tržišnih niša i pojedinaca, odlikuje ih par zajedničkih karakteristika:

 

1. uspostavljena razumljivost govora

2. uspostavljena jasnoća i definicija zvuka

 

Ukoliko ste pomislili da bi postavljanje akustičkih panela u Vašem prostoru, privatnom ili poslovnom, omogućilo da postignete gore navedene karakteristike, pozovite nas kako bismo Vam predstavili sve mogućnosti ovih jednostavnih rešenja. Naše stručne kolege će Vam pomoći da odaberete najbolji proizvod za svoje potrebe i instalirati ih u prostoru.

Pišite nam na info@avlprojekt.rs ili nas pozovite na 021/4720-556.

 

 

Nazad na novosti