Sony MAS-A 100
Nazad na novosti

09.11.2020

MAS-A100 beamforming mikrofon – hands-free rešenje za sastanke i konferencije

Sony MAS-A100 je plafonski beamforming mikrofon sa naprednom tehnologijom ozvučavanja govora koji omogućava održavanje hands-free sastanaka, konferencija, predavanja, prezentacija i sličnih događaja.

MAS-A100 predstavlja poslednju reč tehnologije kada se radi o rešenjima za ozvučavanje i snimanje govora. Pričvršćivanje i pozicioniranje lavalier mikrofona (bubica) zahteva vreme, dok ručni mikrofon ograničava kretanje. Međutim, beamforming mikrofon se jednostavno pričvršćuje na plafon nakon čega je spreman za upotrebu omogućavajući govorniku da se slobodno kreće i u potpunosti fokusira na svoje izlaganje, a treba ga posmatrati i sa higijenskog aspekta u cilju sprečavanja širenja virusa korona budući da nema potrebe za prenošenjem mikrofona iz ruke u ruku, niti pričanja u isti mikrofon od strane više lica tokom sastanka ili predavanja.

 

Kanali za ozvučavanje i snimanje govora

 

Ovo Sonijevo sveobuhvatno rešenje koristi stabilizaciju jačine zvuka i jasan audio procesing kako bi se dobili izoštreni snimci. MAS-A100 poseduje dva izlazna kanala čime je omogućeno istovremeno ozvučavanje govora i snimanje. Namenski REC kanal odlikuje se širim opsegom hvatanja zvuka i optimalnom razumljivošću što predstavlja idealno okruženje za snimanje govora.

 

Jednostavna instalacija i upravljanje

 

Uz Dante i PoE, MAS-A100 se povezuje sa nezavisnim sistemima putem jednog kabela. Automatska kalibracija usmerava konfiguraciju sistema, a postavke se lako mogu prilagoditi putem mreže pomoću besplatnog softvera za upravljanje, MASM-1. Sa jednostavnim podešavanjima, centralnim upravljanjem i bez potrebe za vođenjem računa o trajanju baterije, MAS-A100 je pogodno audio rešenje u svakoj sali za sastanke.

 

Beamforming i inteligentni reduktor mikrofonije

 

Integracija beamforming tehnologije i Sonijevog inteligentnog reduktora mikrofonije (Intelligent Feedback Reducer), vodećeg na tržištu, rezultira jasnim zvukom uz hands-free ozvučenje govora. Digitalna obrada signala visokih performansi i jedinstveni algoritmi izdvajaju zvuk govora istovremeno potiskujući neželjenu mikrofoniju.

 

Smanjenje buke

 

Sony MAS-A 100

 

MAS A-100 beamforming mikrofon uključuje napredne tehnologije za smanjenje nivoa ambijentalne buke.  Stalna pozadinska buka poput one iz projektora i klima uređaja automatski se detektuje i smanjuje kako bi se postigao čist zvuk i posledično bolja razumljivost govornika, te bolje razumevanje samog sadržaja od strane slušalaca. 

 

 

 

 

Automatska kontrola pojačanja

 

MAS-A100 se odlikuje korisnom ugrađenom funkcijom za normalizaciju jačine zvuka bez obzira na udaljenost između govornika i mikrofona. Njome je govorniku ostavljena mogućnost slobodnog kretanja u prostoru 360 stepeni bez narušavanja kvaliteta zvuka. Karakteristika automatske kontrole gain-a podešava jačinu primljenog signala kako bi se obezbedio čist i dosledan zvuk koji je prijatan za slušanje.

 

Automatska kalibracija

 


Sony MAS-A 100

 

Beamforming mikrofon automatski optimizuje parametre audio procesinga za ozvučavanje govora. Mikrofon prvo generiše test signal koji zvučnici registruju. Sistem, zatim izračunava i konfiguriše parametre za ozvučavanje govora. Ova kalibracija je potrebna samo pri početnoj instalaciji, smanjujući vreme potrebno za postavljanje i održavanje sistema.

 

 

 

Besplatni softver Microphone Array System Manager

 

Sonijevo sveobuhvatno rešenje uključuje besplatni softver Microphone Array System Manager (MASM-1). Softver podržava instalaciju i konfiguraciju početnih postavki, kao i nadzor, rad i upravljanje firmverom.  MASM-1 je kompletno upravljačko rešenje koje omogućava korisnicima da lako upravljaju sa više mikrofona na više lokacija putem lokalne mreže.

 

Podešavanje sistema

 

Bez obzira da li se integrišete u Dante audio sistem ili u postojeći analogni sistem, beamforming mikrofon omogućava jednostavnu integraciju uz minimalni napor. Takođe, uz pomoć Sonijevog online konfiguratora, sami možete da izračunate koliko mikrofona vam je potrebno u datom prostoru da biste postigli neometane prezentacije, predavanja ili sastanke.

 

Dodatne karakteristike:

 

- Kompatibilnost sa Dante® i PoE: MAS-A100 je kompatibilan sa nezavisnim Dante mikserima, konverterima i drugim uređajima, kao i sa napajanjem preko Ethernet-a (PoE). Nema komplikovanih uvezivanja – jedan kabel povezuje mikrofon sa sistemom;

 

- LED status: Mikrofon poseduje ugrađen LED indikator statusa koji omogućava govorniku i operateru da lako prepoznaju status mikrofona;

 

- API (Application Programming Interface): beamforming mikrofonom može upravljati preko API interfejsa što omogućava jednostavnu spoljnu kontrolu i prilagođavanje drugim uredjajima, kao i povezivanje sa postojećim sistemima.

 

Sami poslušajte razliku

 

O efikasnosti i performansama MAS A-100 Beamforming mikrofona najbolje svedoče sledeći video snimci, na kojima možete poslušati koliko se glasno i razgovetno čuju na ovaj način ozvučeni govornici sa ili bez maske:

 

Test performansi 1:

 

 

Test performansi 2:

 

 

Za sva dodatna pitanja vezana za Sony MAS A-100 Beamforming mikrofon, kao i njegovu kupovinu i instalaciju, kontaktirajte nas putem mail-a info@avlprojekt.rs ili na broj telefona 021/4720-556.

 

Izvor: Sony

 

Nazad na novosti