Sony BZ40H BRAVIA
Nazad na novosti

14.01.2021

Bravia BZ40H 4K profesionalni monitori

Sony je tokom leta 2020. lansirao nova četiri BRAVIA™ BZ40H profesionalna displeja namenjena korišćenju u poslovnom i obrazovnom okruženju.

 

Dostupni su u veličinama od 55, 65, 75 i 85 inča, imaju 16:9 4K rezoluciju, Sony 4K X1 procesor i X-Balanced zvučnike. Odlikuju se svim praktičnim karakteristikama profesionalnih monitora koje omogućavaju punu fleksibilnost u prilagođavanju specifičnim potrebama korisnika.

Ova generacija profesionalnih BRAVIA monitora vizuelno je redizajnirana na osnovu korisničkih povratnih informacija, pa tako sada poseduje nove pozicije terminala, ravnu površinu donjeg bezela i ojačanu konstrukciju. U poređenju sa prethodnim BRAVIA profesionalnim modelima, serija BZ40H brže obrađuje i prenosi signal, sve u skladu sa zahtevima poslovnih prostora.

Pored ugrađenog 4K HDR procesora i TRILUMINOS tehnologije prikaza, serija BZ40H primenjuje niz naprednih Sony AV tehnologija, uključujući detaljan 4K kvalitet slike sa standardnim osvetljajem od 620 nita, odn. maksimalnim 850 nita, visoki kontrast, kao i X-Balanced zvučnike. Sve one zajedno pružaju korisnicima izvrsnu sliku i zvuk.

 

Tankog i laganog dizajna, BZ40H je optimizovan za komercijalnu upotrebu, ali ga njegove pojednostavljene profesionalne karakteristike čine pogodnim za  različite primene.  Seriju BZ40H odlikuje napredna IP mrežna veza (žična ili bežična LAN), podržava Crestron Connected, Extron IP Link system, a lako se može integrisati i sa drugim tipičnim centralnim sistemima upravljanja. Svi profesionalni  Sony BRAVIA modeli imaju obezbeđenu  trogodišnju garanciju što korisnicima pruža dodatnu podršku.

 

 

Jednostavne postavke koje se podešavaju u jednom koraku optimizuju BZ40H seriju za primenu u salama za sastanke i konferencije, kao i za digital signage rešenja, a profesionalni režim rada (Pro mod) omogućava korisnicima da podese displej u skladu sa svojim potrebama. Sony profesionalni BRAVIA uređaji takođe nude pojednostavljene funkcije (export/import) pomoću USB memorije, što omogućava korisnicima da konfigurišu više ekrana iz jedne „glavne“ datoteke sa podešavanjima, poboljšavajući efikasnost instalacije i uniformno podešavanje za poslovne korisnike.

 

Osim toga, nova serija BZ40H opremljena je inteligentnom softverskom platformom koja koristi ugrađeni CPU/GPU i video dekoder, pojednostavljujući složene sisteme sa PC/STB/svičerom u jedan displej i smanjujući tako ukupne troškove vlasništva. Funkcije poput automatic boot display i prebacivanje izvora signala odvijaju se i bez potrebe za daljinskim upravljačem ili spoljnim uređajima. Ugrađena Android OS platforma ima nadograđeni interfejs i pojednostavljen rad za komercijalne korisnike.

 

Bravia BZ40H 4K profesionalni monitori

 

Profesionalni BRAVIA monitori pružaju podršku za Chromecast i Airplay 2, omogućavajući korisnicima lako deljenje sadržaja sa pametnih mobilnih uređaja.

 

Bežično povezivanje podržava 5 GHz, uz dodatna 2,4 GHz i Wireless Access Point (WAP) za manje smetnji radi, a radi maksimalnog uvećanja mrežnih performansi. Serija BZ40H takođe podržava interni WAP u okviru softvera, čime je anulirana potreba za povezivanjem uređaja na eksternu Wi-Fi vezu.

 

Primena monitora serija BZ40H je raznovrsna. Mogu se koristiti u konferencijskim salama, na javnim mestima, kao digital signage rešenje, na radiju i televiziji, za prikaz sadržaja sa sigurnosnih kamera, u muzejima i izložbenim prostorima, pametnim učionicama i zdravstvenim ustanovama. Mogu i da se integrišu sa dodatnim Sony A/V uređajima, kamerama i monitorima čime se postiže sveobuhvatno AV rešenje.

 

Izvor: Sony

 

Nazad na novosti