4466-family.gif
Nazad na novosti

13.05.2021

4466 CORE omnidirekcioni headset mikrofon

4466 CORE omnidirekcioni headset mikrofon kombinuje poznatu DPA 5-milimetarsku kapsulu i CORE by DPA tehnologiju sa trenutno najnaprednijim headsetom na tržištu, dobitnikom Red Dot nagrade za dizajn. Odlikuje ga sigurnost, dugotrajnost i fleksibilnost zbog čega je idealan za primenu u pozorištu, na televiziji, u verskim objektima i tokom konferencijskih dešavanja.

 

Ključne karakteristike:

One-size-fits-all – za sve veličine i oblike glave; udobno prijanjanje u tri tačke – iznad, ispod i iza uha; jednostavno podesive – veličina okvira, dužina nosača, postavljanje; vođica kabela podesiva unutar 90° – čini kabel nevidljivim; nereflektujuća PVD površina headset okvira, nosača i kapsule.

 

DPA 4466 omni mikrofon isporučuje čist i transparentan zvuk sa obiljem hedruma (headroom). Osetljivost mikrofona iznosi 6 mV/Pa. To je jednako nivou ljudskog glasa i opštoj osetljivosti ulaza većine bežičnih predajnika. Uz optimalno napajanje, mikrofon će biti u stanju da hendluje veoma visoke zvučne pritiske do čak 134 dB SPL-a, što će korisniku omogućiti i da govori i da peva u mikrofon bez i najmanje naznake distorzije. Maksimalni SPL koji može da podnese iznosi impresivnih 144 dB.

 

Tehnički napredna mehanička konstrukcija headseta

One-size-fits-all headset je najnapredniji dizajn naglavnog nosača mikrofona na tržištu. Obezbeđuje udobnost i pri dugotrajnom nošenju, bez narušavanja sigurnosti nošenja. Svojim oblikom nežno prijanja uz glavu i lako se podešava. Mehanizmi sa oprugama koji se obavijaju oko ušiju su nežni, a ipak dovoljno čvrsti što korisniku obezbeđuje da se oseća sigurno tokom nošenja.  Headset se i na licu mesta može prilagoditi individualnom korisniku za savršeno prijanjanje. Ovakve karakteristike su rezultirale da ovaj headset bude nagrađen prestižnom Red Dot nagradom 2019.

 

One-size-fits-all podesivi okvir

Okvir headseta napravljen je od nerđajućeg čelika i tretiran Physical Vapor Deposition (PVD) premazom koji ga čini ekstremno dugotrajnim. Podnosi visoke temperature i otporan je na udarce i grebanje.  Okvir „one-size fits all“ ima jednostavan mehanizam prilagođavanja za brzu i laku izmenu veličine. Anatomski oblikovan, udobno se postavlja na glavu zahvaljujući svom jedinstvenom obliku. PVD premaz kompletnog mikrofona čini ga prijatnim za oko – ne izgleda tako napadno kao neka druga headset rešenja.

 

Nosač prilagodljiv u 2 smera

Nosač se lako podešava kako bi se idealno pozicionirao spram ugla usana onda kada se govornik osmehuje što je optimalno pozicioniranje za naglavni mikrofon). Ne samo da se nosač može produžiti/skratiti, već se može pomerati na gore i na dole uz fiksiranu tačku ispod uha bez potrebe za savijanjem samog nosača. Mehanizam protiv rotiranja inkorporiran u sam oblik nosača sprečava njegovo rotiranje. Klizajući sistem zaključavanja obezbeđuje da se nosač „zaključa“ u željenu poziciju.  Kompletan nosač može da se odvoji u delu mehanizma ispod uha i da se pomeri sa desne u levu stranu okvira.   

 

PVD premaz mikrofona

Površina bež i braon verzije mikrofona su tretirane tako da oponašaju boju samog nosača čime je ceo headset dobio na prepoznatljivom dizajnu i ekspresiji.  

 

Prijanja za uho u 3 tačke

Zakačke za uho na novom headsetu bazirane su na vrhunskoj tehnologiji. Većina headseta se odlikuje sistemom kačenja za uho u jednoj ili dve tačke – uglavnom se tačka prianjanja nalazi iznad uha, a ponekad je predviđeno i kačenje u tački ispod uha. Ovaj headset počiva na kačenju u 3 tačke obezbeđujući na taj način dodatnu podršku – ovo ne samo da utiče na sigurnije nošenje headseta, toliko važno prilikom posebno dinamičnih performansa, već i samo nošenje čini veoma udobnim čak i pri dugotrajnom nošenju. Pored toga, napredni, ergonomski oblik zakačaljki je usklađen sa oblikom glave. 

 

Kabel podesiv unutar 90°

Na ovom headsetu, vođica kabela je smeštena na samom okviru headseta, pa se položajem kabela lako upravlja. Ovim je postignuto da se kabel spusti niz leđa korisnika tako da ga on praktično ni ne oseti. Vođica kabela se klizajući pomera sa jedne strane na drugu, pa kabel tako može postati potpuno nevidljiv za kameru. Specijalna konstrukcija takođe odvaja kablove od kretanja nosača što obezbeđuje da ne dođe do njihovog neželjenog potezanja čime im se produžava vek trajanja.  

Kabel je često slaba tačka ove vrste mikrofona, no DPA se svejedno opredelio za isti promer kabela (Ø 1.6 mm (.06 in)), kao i obično. Izuzetno su izdržljivi, ne upetljavaju se i odlikuje ih unutrašnjost od Kevlara koji podnosi i veoma grubo rukovanje.

Kabel, kapsula i dizajn nosača obezbeđuju otpornost na bučne bežične uređaje. Headsetovi se tipično povezuju na bežični belt pack i DPA je obezbedio sveobuhvatnu mešavinu adaptera koji će odgovarati najrazličitijim dostupnim bežičnim predajnicima. Kada se koristi sa adapterom, konektor je DPA MicroDot, ali u ponudi se nalaze i ožičeni završeci kako bi headset bio kompatibilan sa popularnim sistemima drugih proizvođača kao što su Shure i Sennheiser. 

 

 

 

Sistem adaptera za veliku fleksibilnost

Adapteri za bežične sisteme pružaju korisniku fleksibilne, jednostavne i pristupačne mogućnosti. Ne postoji više potreba da se korisnik veže za samo jedan bežični sistem. Kako se okolnosti stalno menjaju, dovoljno je da korisnik samo promeni adapter umesto da se izlaže trošku nabavke potpuno novog mikrofona. Prilikom promene, neće doći ni do kakvog gubitka ili narušavanja kvaliteta zvuka, jer su adapteri napravljeni sa ciljem da se prilagode specifičnim vrstama predajnika.

Minijaturni DPA mikrofoni rade sa svim vodećim bežičnim mikrofonskim rešenjima kao što su Lectrosonics, Sennheiser, Shure, Sony, Wisycom, Zaxcom i mnogi drugi. Ovaj genijalni sistem DPA adaptera, jedinstven na tržištu, nastao je sa idejom da se klijentima omogući pametno ulaganje u fenomenalan zvuk koji će mu dugo trajati.

 

IP58 sertifikovan

CORE Miniatures su IP58 sertifikovani. Dugotrajnost se postiže pomoći nekoliko odbrambenih mehanizama:

•    Nepromočiv nano premaz poklopca i kućišta

•    Hermetički zatvoren osetljivi pojačavač u unutrašnjosti mikrofona

•    Dupla pozlata dijafragme 

 

Nazad na novosti