mali_veliki_ljudi-uL09.jpg
Nazad na novosti

20.05.2021

Donacija Lumens kamera za organizaciju Mali Veliki Ljudi

Udruženje Mali Veliki Ljudi osnovano je 2003. godine u Beogradu s ciljem da pomogne deci sa smetnjama u razvoju koja žive u ustanovama socijalne zaštite širom naše zemlje.

Za gotovo dve decenije rada Udruženje je kroz razne manifestacije i programe donelo osmeh na lice hiljadama dece. Svake zime ono organizuje karavan Sanke Deda Mraza uz izvođenje predstava i deljenje paketića, a leti događaj takmičarskog karaktera Igre bez granica. Osim toga, realizuje i časove terapijskog jahanja, obuku za rad na računaru Mala velika igra, kao i kulturno-kreativne radionice Putujući Guliver. U saradnji sa volonterima i donatorima, sprovelo je značajne projekte poput izgradnje i opremanja obrazovnog centra u specijalnom zavodu "Dr Nikola Šumenković" u Stamnici, kao i opremanje doma pri manastiru Sv. Petka kod Paraćina.

 

Kako je zbog pandemije bolesti Covid-19 pristup domovima i deci koja tamo žive onemogućen, članovi i volonteri Udruženja bili su sprečeni da na licu mesta realizuju dogovorene programe u domu u Stamnici. U vezi sa tim javila se potreba za nabavkom odgovarajućeg audio video konferencijskog rešenja za obavljanje video poziva. Ideja se bazirala na tome da se odgovarajuća oprema postavi kako u prostoru Udruženja, tako i u prostorijama doma, te da se njihov rad i sprovođenje programa i radionica nastavi uz pomoć online platformi.  

U tu svrhu naša kompanija je donirala dve Lumens VC-B2U video konferencijske kamere sa integrisanim mikrofonima.

 

Lumens VC-B2U se odlikuje Full HD 1080p premijum video kvalitetom, širokim uglom vidnog polja od 90° za lako "hvatanje" kadra i kompatibilnošću sa popularnim platformama (Zoom, Skype, Microsoft Teams, Google Meet, Cisco Webex, itd.)

Kamera omogućava snimanje video zapisa bez distorzije zahvaljujući tehnologiji korekcije slike. Uz optimizaciju algoritma za obradu govora, ugrađeni mikrofoni efikasno hvataju glas sa udaljenosti do 3,6 metara.

Lumens VC-B2U je plug & play rešenje, pošto omogućava jednostavno povezivanje sa računarom putem USB kabla, dok se putem praktičnog držača može jednostavno zakačiti za laptop, odnosno monitor i omogućiti lako hands-free snimanje.

 

 

Kako donirane kamere u potpunosti zadovoljavaju potrebe Udruženja, verujemo da će u velikoj meri olakšati rad njegovih članova u vezi sa održavanjem raznih online dešavanja i samim tim usrećiti decu koja će i dalje moći da učestvuju u svojim omiljenim programima i radionicama.

Nazad na novosti