6060_blue_shirt_dpa_microphones.jpg
Nazad na novosti

08.06.2021

DPA mikrofoni za snimatelja zvuka Branka Đorđevića

Za uspeh filma kod publike, osim iskusne rediteljske, glumačke i producentske ekipe u velikoj meri odgovoran je i kvalitet zvuka.

Srpsku kinematografiju odlikuju brojna višestruko nagrađivana filmska ostvarenja, odlični glumci i reditelji, kao i vešti i talentovani snimatelji zvuka. Jedan od njih je svakako i Branko Đorđević, snimatelj zvuka koji se u svojoj impozantnoj karijeri dugoj više od tri decenije može pohvaliti radom na brojnim popularnim filmovima i serijama: "Balkanska pravila", "Bolje od bekstva", "Nož", "Klopka", "Apsolutnih sto", "Nebeska udica", "Sivi dom", "Jagodići", "Državni službenik", "Ubice mog oca", "Miris kiše na Balkanu", "Otvorena vrata", "Zaboravljeni" i mnogim drugim.

Kada je reč o audio opremi potrebnoj za snimanja Branko je svoje poverenje poklonio DPA mikrofonima, koji udruženi sa njegovim ogromnim znanjem i bogatim iskustvom čine jedinstveni pobednički tim.

 

U poslednjih nekoliko godina filmska industrija kod nas sve više jača, a brojne finansijske olakšice od strane države nadahnule su kako domaće, tako i strane producente da snimaju u našoj zemlji.  Kako bi na što kvalitetniji način odgovorio na zahteve tržišta, Branko je odlučio da dopuni svoj arsenal DPA mikrofona novim modelima odgovarajućih performansi.

 

Ovog puta odlučio se za DPA 6060-OC-U-B00 i DPA 6061-OC-U-B00 mikrofone -  bubice, minijaturnih dimenzija i snažnih performansi koje su se odlično pokazale na filmskom setu.

Ovi DPA CORE mikrofoni veličine od samo 3 mm (0,12 inča) poseduju sve karakteristike ranije nagrađivanih DPA mikrofona većih dimenzija. Ono što im nedostaje u veličini nadoknađuju jasnoćom, doslednošću i izdržljivošću. Ove robusne mikrofone odlikuje ujednačen, konzistentan zvuk, a veliki izbor štipaljki, zaštita od vetra, kapica koje se mogu farbati i ostalog dodanog pribora olakšava posao snimateljima zvuka na filmskom setu. Sistem promenljivih adaptera sa MicroDot priključka na neki drugi odgovarajući priključak omogućava fleksibilnost u korišćenju DPA lavalier mikrofona sa većinom profesionalnih bežičnih mikrofonskih sistema.

 

DPA 6060

 

AVL Projekt je ovlašćeni zastupnik kompanije DPA Microphones. Celokupnu ponudu ovih mikrofona možete pogledati na sledećem linku, a za više informacija kontaktirajte nas na broj 021/4720- 556.

 

Foto: DPA Microphones

Nazad na novosti