counteract.jpg
Nazad na novosti

15.12.2021

Christie CounterAct UVC uređaji za uništavanje patogena

Christie CounterAct UVC uređaji dizajnirani su da kontinuirano i efikasno uništavaju patogene.

 

CounterAct™ uređaji poseduju Ushio Inc. Care222® lampe koje emituju "daleko" UVC svetlo za koje je dokazano da deaktivira više od 99% patogena, uključujući SARS-CoV-2 koji izaziva COVID-19. "Daleko" UVC 222nm svetlo uništava DNK i RNK bakterija i virusa onesposobljavajući ih na taj način za dalju reprodukciju.

 

UVC svetlost talasne dužine 254nm koja se obično koristi za dezinfekciju predstavlja zdravstveni rizik za oči i kožu, pa se ne može koristiti u prisustvu ljudi.

Ono što uređaje sa "dalekom" UVC 222nm svetlošću razlikuje od uobičajenih uređaja ove namene jeste to što se oni mogu koristiti i u prisustvu ljudi bez potrebe za korišćenjem zaštitne opreme.

 

                              

 

Christie CounterAct proizvodi sa patentiranom Care222 tehnologijom

 

Christie CounterAct™ uređaji za UV dezinfekciju sadrže patentiranu tehnologiju Care222® koja emituje filtriranu "daleku" UVC 222nm svetlost, dizajniranu da neutrališe patogene uz ispunjavanje utvrđenih bezbednosnih smernica.

Care222 je prva UVC tehnologija na svetu sa patentiranim optičkim filterom koji blokira emitovanje potencijalno štetnih dužih (>230nm) UVC svetlosnih zraka.

 

I danas i zauvek

 

Urbanizacija, rast populacije širom sveta i globalna putovanja doprinose raznovrsnom kontaktu među ljudima i životinjama, te povećava učestalost i prenos novih patogena koji nam mogu naškoditi. Samim tim potrebno je obezbediti sigurnu i efikasnu tehnologiju dezinfekcije koja smanjuje patogene kako danas, tako i u vremenu koje dolazi.

 

Izvor: Christie Digital

Nazad na novosti