aten_usb_c.jpg
Nazad na novosti

23.02.2022

4 situacije gde USB-C dodaje snagu Vašem radu ili zabavi

Gde god se okrenete danas, USB-C je tu: od mobilnih uređaja, preko laptop računara, do docking stanica. I tu je da ostane, i to sa dobrim razlogom, jer je daleko moćniji od prethodnih tipova USB povezivanja. Prema nedavnom izveštaju kompanije Future Market Insights, predviđa se da će tržišni udeo USB-C premašiti 127 milijardi američkih dolara do 2030. i doneti veliku dobit industriji telekomunikacija.

U pitanju je novi standard za prenos podataka i punjenje uređaja putem jednog kabela.

Budući da sve veći broj ljudi posao obavlja od kuće, USB-C može da podstakne veću produktivnost radnika na sledeće načine:

 

1. Korišćenje switch-a

 

Ukoliko koristite dva računara, npr. laptop sa Windows operativnim sistemom i MacBook, a želite da delite svoje periferne uređaje velikom brzinom i usput napunite jedan od vaših uređaja, to lako možete učiniti uz ATEN US3342 USB-C sharing switch. Ovaj 85W uređaj odlikuje USB-C 3.0 tehnologija, a omogućava brzinu prenosa podataka do 10 Gbps.

 

USB 3.1, odnosno Superspeed USB+, predstavlja drugu generaciju USB standarda koju odlikuje brzina prenosa podataka do 10 Gpbs, dok kod USB 3.0 (Superspeed USB) standarda ona iznosi 5 Gbps. USB-C je kompatibilan sa USB 3.0 i 2.0., a zahvaljujući reverzibilnom dizajnu može se priključiti i naopako.

 

USB-C omogućava veću fleksibilnost u radu jer se može koristiti za punjenje pametnog telefona, tableta, laptopa ili prenosivog monitora, kao i za prenos podataka putem samo jednog kabela.

 

2. KVM produktivnost

 

Ako koristite KVM u poslovanju, povećavate efikasnost vaše radne površine i brzinu radnog procesa.

 

Korišćenjem KVM USB-C sviča kao što je ATEN 2-portni USB-C US3310 Gen 1 dock switch, možete povezati svoj USB-C pametni telefon, iPad Pro, laptop ili dva USB-C laptopa, te ih koristiti sa jednom tastaturom, monitorom i mišem kako biste uštedeli prostor na radnoj površini i poboljšali svoju produktivnost.

 

Hibridni KVMP svič kao što je 3-portni USB-C CS1953 DisplayPort omogućava povezivanje dva računara i USB-C mobilnog uređaja, te lako kretanje između njih uz 4K DCI kvalitet slike i HD audio kvalitet.

 

Ovaj uređaj podržava DP Alt režim, isporučuje DisplayPort signale i radi kao standardna DisplayPort veza. Za dodatnu fleksibilnu upotrebu, 3-portni USB-C DisplayPort hibridni KVMP svič može da konvertuje signale sa DisplayPort-a u HDMI ili DVI pomoću DisplayPort Dual-Mode tehnologije (DP++). Uklapa se u različita radna okruženja, uključujući finansije, grafički dizajn, zdravstvo, vladu, inženjering, te prodaju i marketing.

 

USB/C

 

3. Korišćenje docking stanice

 

ATEN UH3237 je USB-C multiport docking stanica za povećanje produktivnosti tokom remote rada ili u hibridnom radnom okruženju. Samo jednim USB-C kabelom laptop se povezuje sa Ethernetom, SD karticama, pametnim telefonom, flash diskovima, HDMI monitorima i slušalicama. Kompatibilan je sa Windows i OS X operativnim sistemima, kao i sa iPad Pro-om.

USB-C podržava Thunderbolt 3, te na taj način povezuje USB-C laptop sa VGA ili HDMI monitorom, Wi-Fi ruterom preko Etherneta, pa čak i USB uređajima tipa A.

 

4. Gejming

 

Ukoliko želite da igrate omiljene igre na velikom ekranu bilo kad i bilo gde, ATEN USB-C UH3235 4K Ultra Mini Dock vam omogućava povezivanje sa drugim USB-C uređajima, uključujući laptopove, pametne telefone i iPad Pro. Prenosiva mini docking stanica laka je za nošenje, ali je i dovoljno moćna da pokreće određene konzole do 4K@30Hz na 4K televizorima i gejming monitorima.

 

Jedan kabel za sve

 

Bilo da koristite USB-C docking stanicu ili USB-C KVM za kontrolu više računara, USB-C će vam obezbediti više slobodnog radnog prostora i veću produktivnost, jer samo jedan kabel je sve što vam je potrebno.

AVL Projekt je zastupnik kompanije ATEN koja nudi široku paletu proizvoda sa USB-C, DisplayPort i Thunderbolt podrškom koje mogu zadovoljiti sve vaše poslovne, obrazovne i druge potrebe.

Za više o ovim rešenjima pišite nam na info@avlprojekt.rs ili nas pozovite na broj telefona 021/4720 556.

 

Izvor: Aten

Nazad na novosti