grandma3_commandwing.JPG
Nazad na novosti

15.04.2022

MA Lighting rasvetni pultovi iz serije grandMA3 onPC

grandMA3 onPC serija rasvetnih konzola nudi mogućnost kontrole do 4.096 parametara u okviru sistema koristeći isti korisnički interfejs koji koriste grandMA3 konzole.

grandma3

 

Visoko cenjeni nemački proizvođač kontrole rasvete, MA Lighting u svom asortimanu nudi četiri moćna onPC rešenja: 

 

- grandMA3 onPC command wing (grandMA3 rešenje za mobilne uređaje);

- grandMA3 onPC command wing XT (ultimativno rešenje grandMA3 onPC konzole);

- grandMA3 onPC fader wing (rešenje za dodatne fadere) i

- grandMA3 onPC rack-unit (uređaj za fiksne instalacije sa mogućnošću montaže u rek).

 

grandMA3 onPC command wing sadrži naredbeni odeljak grandMA3 konzola za lako i intuitivno korišćenje grandMA3 onPC softvera. Uz pomoć USB konekcije između grandMA3 onPC command wing-a i računara na kom je pokrenut grandMA3 onPC softver korisniku su na raspolaganju svi ulazi i izlazi grandMA3 konzole, kao i opcije DMX, MIDI, Timecode i remote upravljanje.

U situacijama gde je fizički teško koristiti grandMA3 konzolu, grandMA3 onPC command wing u kombinaciji sa grandMA3 onPC softverom omogućava  programiranje i reprodukciju unutar grandMA3 sistema. Stoga grandMA3 onPC command wing predstavlja rezervno rešenje u okviru sistema grandMA3, ali i moćno kontrolno rešenje na putu ili manjim pozorištima, predstavama i klubovima ili za preprogramiranje. 

 

grandMA3

 

grandMA3 onPC command wing XT svestrano je rešenje namenjeno manjim i srednjim instalacijama, izvođenju šou performansa, strimovanju u studiju, kao i za preprogramiranje i backup na putu. Kreiran je prema najvišim hardverskim i softverskim standardima kvaliteta koji se primenjuju na celokupni asortiman grandMA3 proizvoda osiguravajući na taj način benefite korisnika. Izvanredna je opcija za nove MA korisnike, kao i za iskusne MA majstore sa ugrađenim “računarom u sebi”.

Uz grandMA3 onPC command wing XT koji sadrži komandni odeljak grandMA3 konzole nikada nije bilo lakše koristiti grandMA3 onPC softver, a korisniku je omogućeno korišćenje svih ulaza i izlaza grandMA3 konzole. DMX, MIDI, Ethernet, Timecode i Remote control direktno su dostupni sa konzolom, a poseduje i četiri pojedinačna izlaza za monitor koji korisnicima omogućavaju podešavanje prema konkretnim potrebama.

 

grandMA3

 

Ukoliko tražite rešenje za kontrolu konzole grandMA3 onPC koje će se instalirati u rek od 19" na fiksnim instalacijama u pozorištu, tržnom centru, TV/streaming studiju, verskom objektu, tematskom parku ili arhitektualnom osvetljenju sa mogućnošću spoljnog pokretanja pravi izbor je grandMA3 onPC rack-unit.

 

Osim za kontrolu, on predstavlja i optimalni uređaj za reprodukciju sa svim relevantnim konekcijama koje su ugrađene za direktnu upotrebu: DMX ulaz/izlaz, MIDI ulaz/izlaz, Timecode, DC remote. Predstavlja odlično rešenje u situacijama kada je potrebno automatski pokrenuti događaj na dnevnom nivou.

 

grandMA3

 

U slučaju potrebe za dodatnim faderima u grandMA3 onPC sistemu, grandMA3 onPC fader wing predstavlja izvrsno hardversko rešenje sa 40 odvojenih playback-ova sa 10 motorizovanih fadera i 20 rotacionih enkodera. Pored dodatnih fadera, raspolaže opcijom proširenja kontrole paramerata u onPC sistemu za još 2048 parametara sa limitom sistema od 4096 parametara. Ukoliko ste u potrazi za jednostavnim uređajem za reprodukciju u malom TV studiju ili pozorišnoj instalaciji samo povežite grandMA3 fader wing preko USB kabela direktno na računar sa grandMA3 onPC softverom. Na taj način dobićete malu i kompaktnu stanicu za reprodukciju sa dva ugrađena DMX porta za kontrolu.  

 

Još jedna od prednosti grandMA3 sistema je i jednostavna mogućnost za povezivanje backup uređaja. Npr. ukoliko koristite grandMA3 onPC command wing XT kao glavni rasvetni pult koji kontroliše rasvetna tela putem MA nodova ili nodova drugih proizvođača, jednostavnim dodavanjem jednog računara sa pokrenutim grandMA3 softverom u sistem možete podesiti njegov rad kao backup uređaja. Na taj način u slučaju otkazivanja rasvetnog pulta, PC preuzima kontrolu rasvete bez zadrške i bez gubitka bilo kojih podataka radeći sinhronizovano sve vreme.


Ukoliko ste zainteresovani za grandMA3 onPC sisteme, njihov rad u backup modu  ili njhovo povezivanje kontaktirate nas putem e-mail adrese ma@avlprojekt.rs.

Nazad na novosti