spotlight_hyperion200.jpg
Nazad na novosti

31.05.2022

Spotlight Hyperion serija rasvetnih tela

Spotlight Hyperion serija reflektora odlikuje se najkvalitetnijim LED izvorima svetla sa 6 ili 8 boja, bogatim upravljačkim softverom, jednostavnim podešavanjima, kao i flicker-free radom.

Hyperion serija

Hyperion serija rasvetnih tela svoju primenu pronalazi u pozorištima, filmskim i TV studijima. Modeli ove serije ekvivalentni su halogenim rasvetnim telima do 5.000W, ali se odlikuju kompaktnijom veličinom i smanjenom proizvodnjom toplote.

Hyperion 6C i 8C rasvetna tela koriste šestobojni LED izvor svetla najnovije generacije stvarajući bogatu zasićenost i suptilne, teatralne boje. LED diode emituju uobičajene primarne boje – crvenu, zelenu i plavu sa drugim izvorima boja - amber, cijan i lime. Korisnici 8C izvora svetla imaju na raspolaganju dva dodatna bela fosfora (CW i WW) koji garantuju kontinuirani spektar CCT boja. Ova kombinacija omogućava rasvetnim telima ne samo da emituju širi spektar sa ujednačenim krivim, već i sposobnost za proizvodnju bele svetlosti temperature boje od 1500K do 20000K, dajuću tako i CRI od 94-97.

 

Hyperion serija

 

Broadcast i mediji

 

Spotlight Hyperion pravi je izbor kada su u pitanju TV studija, budući da obezbeđuje veoma meko svetlo za kojim traga svaki direktor fotografije. Temperatura bele boje lako se podešava uz DMX signal ili putem lokalne kontrole preko namenskog kanala koji uključuje sve najčešće korišćene kombinacije, kao što su 3.000, 5.600, 2.700 sve do 6.500K. Uz podešavanje na fiksnu temperaturu svetlo se može prigušiti bez ikakve promene temperature boje, tako da se ne mora podešavati sa kamere ili tokom obrade. Ukoliko LED frekvencija ima bilo kakve smetnje sa framerate-om ili snimanjem, može se podesiti izlazna frekvencija svetlosti sa displeja. Na taj način omogućava se veoma glatko gašenje svetla bez treperenja.

 

Opera, pozorište i razne vrste live događaja

 

Hyperion rasvetna tela na pozorišnoj sceni obezbeđuju "halogeno" svetlo koje je potrebno svakom dizajneru svetla. Nekad su halogene sijalice pri paljenju proizvodile svetlo toplih, amber tonova, koje bi postajalo sve belje kako bi se nivo svetlosti povećavao. To se dešavalo zato što sva svetla sa žarnom niti pomeraju temperaturu boje od žutih ili belih tonova u odnosu na intenzitet svetlosti.

Različite temperature boje su veoma važne za izvođačke umetnosti da bi se naglasila toplina dela, međutim taj efekat se sa LED diodama teško postiže pošto generišu samo jednu elektromagnetnu frekvenciju. Ovo je odlična opcija za televiziju i snimanje kamerom, ali nije pogodna za percepciju ljudskog oka u pozorištima i operama.

U izvođačkim umetnostima radi se sa emocijama, a toplo, amber svetlo stvara posebna osećanja koja podsećaju na okupljanja uz vatru ili svetlost sveća. Toplije svetlo amber boje prikazuje tonove kože na privlačniji način što kod publike stvara suptilnija osećanja. Sa Spotlight Hyperion 6 LED reflektorima to se postiže sa Amber-shift simulirajućim efektom halogena i zalaska sunca.

 

 

Karakteristike:

 

- Visok CRI - od 94 do 97

- Kontinuirani svetlosni spektar

- Zapečaćena kondenzatorska optika visoke definicije (kondenzator sa 4 sočiva)

- 150/200/250 mm sočiva za PC (Plano-Convex), Fresnel i Profilne uređaje

- Široki otvori za ventilaciju za bolje LED hlađenje sa izborom brzine ventilatora

- Efikasan sistem za hlađenje toplotnih cevi

- Reverzibilni grafički panel sa selektivnim automatskim isključivanjem displeja

- Lokalna kontrola za lako podešavanje intenziteta

- Flicker-free režim rada sa podesivom PWM LED frekvencijom

- Ažuriranje softvera preko XLR DMX konektora

- 8 ili 16-bitna kontrola za ekstra meko dimovanje i mešanje boja, bez promene temperature boje

- Elektronsko napajanje sa automatskim podešavanjem: 100-240V, 50-60 Hz

- Fabrička LED kalibracija

- Wireless povezivanje

 

AVL Projekt ekskluzivni je distributer Spotlight proizvoda za našu zemlju. Za sve dodatne informacije o asortimanu ove kompanije pozovite nas na 021/4720-556 ili nam pišite na nemanja.palalic@avlprojekt.rs.

 

Prezentaciju i testiranje uređaja uz prethodnu najavu sa zadovoljstvom ćemo Vam organizovati u našoj demo sobi.

 

Izvor: Spotlight

Nazad na novosti