jaap_pronk-Njpu.JPG
Nazad na novosti

17.06.2022

DiGiCo dani sa Japom Pronkom u AVL Projekt-u

U periodu od 13. do 15.06.2022. AVL Projekt je u potpunosti bio u znaku DiGiCo konzola, pošto nam je u gostima bio alfa & omega DiGiCo tima za obuku i edukaciju, kao i tehničku podršku, gospodin Jap Pronk.

DiGiCo

 

Jap Pronk je DiGiCo sales product specialist, ali i mnogo više od toga. On predstavlja spoj prodaje i podrške, u stalnom je kontaktu sa kupcima i neprestano osluškuje želje i potrebe tržišta. Sa DiGiCo konzolama upoznao se davne 2003. godine, a na trenutnoj poziciji u ovoj kompaniji je već punih šest godina. DiGiCo smatra svojom drugom porodicom, a svoje višegodišnje znanje i iskustvo u radu sa ovim mikserima nesebično deli audio inženjerima na prezentacijama i treninzima širom Evrope.

 

U toku njegove trodnevne posete našoj kompaniji prvog dana je održan highly advanced level trening za naše zaposlene u audio sektoru, drugi dan je bio rezervisan za eminentne audio inženjere, dok su nam treći dan u gostima bili studenti sa SAE Instituta u Beogradu.

 

DiGiCo Jaap Pronk

 

Kompletan događaj održan je u našem novom show roomu opremljenom najkvalitetnijom audio, video i rasvetnom opremom, a u toku prezentacija izloženi su predstavnici svih serija - S21SD12 i Quantum 225 konzola, kao i KLANG prestižna immersive sound monitorska in-ear tehnologija.

 

DiGiCo Jaap Pronk

 

Tokom prezentacije namenjene ton majstorima Jap je ukratko predstavio konzole S i SD serije, a zatim i seriju Quantum koja sa sigurnošću predstavlja budućnost obrade zvuka.

Budući da veliki broj audio inženjera koji nam je bio u poseti već radi na DiGiCo mikserima, predstavljeni su najčešći primeri iz prakse i rešenja za brojne situacija koje se mogu dogoditi na terenu.

Osim toga, Jap se posebno osvrnuo i na Waves plugin-ove kao i njihovu integraciju sa DiGiCo konzolama, Mustard optičke procesore, kao i Chilli 6 multiband kompresore.

 

Nakon predavanja, gosti su na izloženim konzolama mogli da neke od Japovih saveta primene na licu mesta.

 

DiGiCo Jaap Pronk

 

Poslednjeg dana posete ugostili smo studente audio produkcije sa Instituta SAE. Njih nekolicina već je imala iskustvo u radu sa konzolom S21, te je susret sa Japom predstavljao odličnu priliku da utvrde svoje znanje. Osim predstavljanja svake serije ponaosob, Jap je ispričao nešto više o njihovoj primeni u live industriji, pozorištu i broadcast-u. Takođe, pobliže je objasnio beskrajne mogućnosti ovih konzola u obradi zvuka, njihovoj integraciji sa Waves serverom i korišćenju plugin-ova, a na kraju predavanja studenti su se mogli na licu mesta upoznati sa samim konzolama.

Budući tonci pokazali su veliko interesovanje za ovu temu postavljajući Japu mnoštvo pitanja na koje je on strpljivo i detaljno odgovarao, a njihovi osmesi nakon završene prezentacije govorili su više od hiljadu reči o njenoj uspešnosti.

 

Svoje pozitivne utiske o proteklom događaju nije skrivao ni sam Jap, te je na kraju svoje posete srdačno prihvatio naš poziv da se uskoro ponovo družimo u AVL Projekt-u na nekim novim DiGiCo događajima.

Nazad na novosti