korzo_djordje_mladenovic_1.jpg
Nazad na novosti

27.09.2022

Profesionalni audiovizuelni sistemi za Korzo na Kaleidoskopu kulture

Život Novog Sada u 2022. godini obeležen je statusom Evropske prestonice kulture. Ovaj status je utoliko značajniji, jer je Novi Sad među prvim gradovima van Evropske unije koji ga je poneo i tako postao jedan od 60 gradova koji neguju bogatstvo različitosti i interkulturalnost.

Evropska prestonica kulture 2022

 

Brojni kulturni događaji i programske celine su obeležili 2022. Jedan od najznačajnijih, kako po dužini trajanja, tako i po brojnosti događaja je Kaleidoskop kulture. Kaleidoskop promoviše kulturu zajedništva i spaja umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i sve ostale slučajne ili namerne posetioce. U okviru njega je 10. septembra sa simboličnim početkom u 20.22 časa održan veličanstveni Korzo – veliki umetnički i produkcijski poduhvat koji svake godine izmešta koncerte klasične muzike iz koncertnih sala i time ovu vrstu umetnosti čini dostupnom svim Novosađanima.

 

Evropska prestonica kulture 2022

 

Na ovogodišnjem Korzu pod vedrim nebom naši sugrađani uživali su u višečasovnom izvođenju Bramsovih i Betovenovih kompozicija od strane Vojvođanskog simfonijskog orkestra i violiniste Julijana Rahlina pod dirigentskom palicom Aleksandra Markovića.

Veličanstveni događaj su u vidu tehničke realizacije i produkcije podržali i naši dugogodišnji klijenti, rental kompanija Chameleon iz Rume, koristeći opremu koja je deo našeg asortimana.

 

Evropska prestonica kulture 2022

 

Uz maestralne izvođače na sceni rame uz rame našle su se d&b audiotechnik zvučne kutije kao glavno ozvučenje, ali i kao delay linije, dok je orkestar bio ozvučen DPA Microphones mikrofonima. Za osvetljenje na sceni bila je zadužena Chauvet Professional rasveta.

Ono što je napravilo razliku u odnosu na prethodne godine organizovanja ovog koncerta jeste upotreba impresivnog DiGiCo Quantum 225 miksera sa mnoštvom mogućnosti pri obradi zvuka. Svojim performansama Quantum serija audio miksera potvrđuje zbog čega se DiGiCo nalazi pri vrhu zahteva prilikom organizacije svih svetskih turneja i prestižnih događaja.

 

Evropska prestonica kulture 2022

 

 

Po završetku koncerta ushićena publika gromoglasnim aplauzima zahvalila se izvođačima na predivnom koncertu, nakon čega je usledio bis u vidu izvođenja Bramsove čuvene kompozicije Mađarska igra br. 5 uz veličanstven vatromet.

 

Evropska prestonica kulture 2022

 

I ovoga puta d&b audiotechnik ozvučenje, DiGiCo mikser i DPA mikrofoni potpomognuti Chauvet scenskom rasvetom pokazali su se kao dobitna kombinacija kada su veliki događaji u pitanju, a naš grad još jednom je pokazao da zasluženo nosi titulu Evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

 

Foto: Đorđe Mladenović / Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture"

Nazad na novosti