luminex.jpg
Nazad na novosti

04.10.2022

Luminex GigaCore serija mrežnih switch-eva

Osim konvertera/nodova i DMX splitera, Luminex u svojoj ponudi ima i mrežne svičeve koji omogućavaju audio-video dizajnerima i tehničarima da koriste najnoviju tehnologiju prilikom prenosa podataka na velikim događajima i u velikim prostorima.

Luminex

 

Savremeni Luminex GigaCore podesivi mrežni switch-evi prvenstveno su namenjeni za upotrebu u audio-video industriji, čak i od strane korisnika bez IT predznanja. Poseduju mogućnost povezivanja i na velikim udaljenostima uz pomoć optike. 

 

Pomoću jednog mrežnog sviča moguće je povezati rasvetu, audio i video protokole, te  upravljati njima pomoću grupa (VLAN) bez ikakvih međusobnih smetnji. 

Jednostavnim podešavanjem mogu se redundantno povezati dva mrežna switch-a, čime se dobija sigurna i pouzdana mreža između njih, a korišćenjem protokola RLinkX pomoću dva kabela između GigaCore switch-em ostvaruje se redundantnost mrežnog okruženja.

 

Luminex GigaCore

 

GigaCore RLinkX redundantni protokol nudi sistem za brzo prevazilaženje problema u slučaju kvara veze. U roku od nekoliko milisekundi signal se prebacuje na redundantnu vezu, što korisnik u datom momentu ni najmanje ne primećuje.

 

Zahvaljujući robusnom metalnom kućištu i etherCON konektorima GigaCore svičevi predstavljaju odličnu opciju za turing i produkcije. Osim toga, poseduju mogućnost povezivanja pomoćnog/redundantnog napajanja, a postoje i opcije sa PoE+ napajanjem.

 

GigaCore serije podržavaju sledeće protokole:  Avnu AVB/MILAN, Dante©, RAVENNA/AES67©, Ethersound©, Q-SYS/Q-LAN, REAC©, sACN, ArtNet, MANet2, HogNet, RTTrPL (BlackTraX), IEEE 802.1p CoS (Class of Service), DiffServ (DSCP), PoE (802.3af) (optional), PoE+ (optional) i IEEE 1588 PTP V2.

 

Ukoliko ste zainteresovani da saznate više o Luminex GigaCore svičevima pozovite nas na 021/4720-556 ili nam pišite na e-mail adresu nemanja.palalic@avlprojekt.rs.

Nazad na novosti