konstrukta_DPA_2028_2-2.jpg
Nazad na novosti

10.11.2022

Konstrakta i vokalni mikrofon DPA 2028

Teško je zamisliti da danas u Srbiji i širem regionu postoji neko ko nikada nije čuo za Anu Đurić – Konstraktu, predstavnicu Srbije na Eurovision Song Contest 2022. Uspesi koje je postigla prvo na nacionalnom, a zatim i na evropskom takmičenju učinili su je poznatom na način koji bi se laičkim jezikom mogao uporediti sa „lansiranjem u orbitu“.

„Lansiranje u orbitu“ se nije desilo slučajno. Čini se kao da je u pravo vreme, sa pravog mesta i na pravi način u etar otišla pesma koja, u kombinaciji sa scenskim nastupom jednostavno nije mogla da prođe nikako drugačije, već upravo ostavljajući snažan utisak na sve! 

Toliko snažan da smo poželeli da sa Anom uživo porazgovaramo o DPA 2028 vokalnom mikrofonu koji je koristila na svojim gusto raspoređenim letnjim gostovanjima širom regiona. Ne treba posebno napominjati da nas je Anin pristanak na intervju veoma obradovao i da pisca ovih redova radost još uvek drži.

 

 

Konstrakta nije neko ko se bavi tehničkom stranom svojih nastupa. To prepušta članovima benda i toncima zaduženim za dobar zvuk. Ipak, veoma je posvećena ukupnom kvalitetu svojih nastupa unutar kojeg kvalitet zvuka ima krucijalan značaj.

 

Iako godinama već peva i ima puno iskustva u radu sa mikrofonima drugih brendova, DPA 2028 je bio gotovo neočekivano iznenađenje, a zatim i pravo zadovoljstvo za nju. Kako sama kaže: „Sve je kristalno, precizno, jasno. Sve izađe kako valja, a mogu da radim šta hoću.“

 

Anino zadovoljstvo nam je prijalo i nije nas iznenadilo obzirom da su nam dobro poznate visoke performanse DPA 2028 vokalnog mikrofona koji i jeste namenjen jedinstvenim izazovima na bini. Dizajniran je kao fleksibilan handheld vokalni kondenzatorski mikrofon za izvođače najrazličitijih muzičkih pravaca, jer koji god pravac da je u pitanju, DPA 2028 će uvek „uhvatiti“ originalni zvuk.

 

 

Posebno nam je prijala Anina konstatacija da se oseća sigurno na bini sa ovim mikrofonom, jer i kada peva duboke lage ili recituje, ili šapuće, dinamika ostaje očuvana, a otpevane ili izgovorene reči i dalje potpuno razumljive. Ovakva visoka razumljivost je kod pevačica kakva je Konstrakta od neprocenjive važnosti, jer su njene pesme „pripovedanja“ o različitim sferama ljudskog života i delovanja o kojima ona ima šta da kaže i koja provociraju natprosečnu pažnju publike.

  

Kako nam je tek prijalo da čujemo i da Ana misli da je ukupnom uspehu tokom protekle letnje sezone bez sumnje doprineo i jedan mikrofon, DPA 2028. Ovu izjavu nismo doživeli kao „naučni dokaz“ kojim se konačno potvrđuju njegove fantastične tehničke karakteristike i rezultirajuće performanse, već kao potvrdu da je DPA Microphones uspeo u svojoj nameri –  omogućiti pevaču da koristi svoj glas kao da mikrofon uopšte nije tu, čime je stres live nastupa sveden na minimalni mogući nivo, ako je uopšte i prisutan.

 

Foto: Vedran Levi i Valerio Baranović

Nazad na novosti