front_grille_tt_logo.jpg
Nazad na novosti

01.08.2023

RCF-ov premijum brend TT+ AUDIO predstavio GTX Line Array sistem

U profesionalnoj audio industriji, italijanski RCF je dobro poznat brend. Od samog osnivanja 1949., uvek se nalazio u prvim redovima kada je reč o dizajnu najrazličitijih profesionalnih audio rešenja. Tako se RCF-ov prepoznatljiv zvuk može sresti svuda: u koncertnim dvoranama, tonskim studijima, klubovima, javnim prostorima ili u svakodnevnom životu brojnih muzičara i bendova.

Front Grill TT

 

Razvoj proizvoda u RCF-u se odvija interno i baziran je na obimnom i „moćnom“ tehničkom znanju, savremenom proizvodnom procesu i kontinuiranom tehnološkom usavršavanju.

Ovakva baza nedavno je rezultirala novim RCF-ovim premijum brendom pod nazivom TT+ AUDIO, oslonjenim na TT+ seriju zvučnih kutija, inače vodeće RCF-ovo rešenje za turneje dizajnirano za postizanje vrhunskih performansi na live koncertima, pozorišnim predstavama, sportskim događajima, u govornim aplikacijama i fiksnim instalacijama.

 

Sveobuhvatni pristup novog brenda dizajnu proizvoda, inovativnom inženjeringu i pouzdanosti testiranoj na turnejama, pozicionira ga kao ultimativno rešenje za profesionalce na turnejama i visokokvalitetne fiksne instalacije.

 

Kao što je slučaj sa ostalim vodećim audio brendovima, GTX Line Array brenda TT+ AUDIO počiva na konceptu zatvorenog sistema u kojem je hardver predefinisan. Sa eksternim pojačavačem i inovacijama u elektronici, dizajnu transducer-a, kao i kablovima i hardveru za kačenje, GTX ima odgovor na sve izazove s kojima se suočavaju profesionalci za zvuk na turnejama i instalateri sistema za velike prostore, istovremeno isporučujući odlične performanse i visok kvalitet zvuka.

 

Transport GTX

 

Za razliku od drugih TT+ AUDIO proizvoda, novi GTX sistem odvaja pojačavač od zvučne kutije, smeštajući ga u touring rek potpuno novog dizajna u koji može da se smesti do tri XPS

16K 4-kanalna DSP pojačavača, kao i AC napajanje, rutiranje signala i mrežne veze. Jedan robustan, vodootporan konektor za struju obezbeđuje pojednostavljeno kabliranje od reka do modula sistema. Ova proširena filozofija u upravljanju snagom besprekorno integriše sve TT+ module, i sa samostalnim i sa eksternim napajanjem, preko RDNet upravljačke platforme za bezbrižno upravljanje hibridnim sistemima.

 

Novo razvijeni Precision Transducers™ uključuju napredne motorne strukture, višeslojne voice coils i over-sized magnete za visoke performanse i ekstremnu izdržljivost. Patentirani waveguides obezbeđuju precizno pokrivanje za wide-range kompresione drajvere. GTS subwoofer, dizajniran za izuzetno brzu akceleraciju, ima dva 19" drajvera. XPS 16K pojačalo isporučuje 16.000 vati kontinuirane snage niske distorzije, a sa masivnim dinamičkim prostorom i sadrži patentirane algoritme za oblikovanje performansi zvučnika.

 

GTX modeli uključuju:

 

GTX 12 3-sistemsku line array kutiju

GTX 10 2-sistemsku line array kutiju i

GTS 29 subwoofer visokih performansi.

 

Kućišta su izrađena od vodootporne brezove šperploče i finiširana dugotrajnim polyurea premazom. Optimizovan hardver za kačenje omogućava turing ekipama i instalaterskim timovima brz i efikasan setup, bez obzira da li se radi o kačenju ili slaganju kutija, sa anti-vibracionim bravama i jedinstvenim mehanizmom zarobljene šarkaste šipke koji sklizne na poziciju kada je u tenzionom ili kompresionom modu.

 

RDNet platforma za upravljanje, sada u verziji 5.0, dolazi sa novom platformom za dizajn, modeliranje i simulaciju - Shape D3D. Korisnici mogu definisati 3D prezentaciju lokacije i koristiti više virtualnih mikrofona ili proveriti merenja modelirana IR-modom simuliranog odziva sistema. RDNet potom uvozi podatke iz Shape D3D da generiše kontrolu i pruži potpune detalje konfiguracije sistema.

 

Polazeći od filozofije bez kompromisa i nakon dve godine testiranja i usavršavanja GTX Line Array sistema kako u zatvorenim, tako i na otvorenim prostorima kako bi se pronašla idealna kombinacija snage i jasnoće zvuka za sve vrste događaja, čini se da RCF može biti ponosan na konačni rezultat.

 

Nazad na novosti