shutterstock_402018925.jpg
Nazad na novosti

21.02.2024

Prodaja lažnih audio proizvoda

Prodaja lažnih audio proizvoda nije nova, niti teritorijalno ograničena. Naprotiv, postoji dugo i globalno je rasprostranjena.

Shutterstock photo

 

 

Lažni audio proizvod svojim izgledom u potpunosti ili u većoj ili manjoj meri imitira original i može, ali nije obavezno, da ima na sebi i logo proizvođača kojeg imitira, a koji se uglavnom razlikuje od originalnog logoa.

 

 

Posledice prodaje lažnih proizvoda su višestruke, od kojih se naročito izdvajaju sledeće:

 

- narušava se poverenje kupaca – kopije ne ispunjavaju standarde kvaliteta, funkcionalnosti i sigurnosti kojima se odlikuje originalni proizvod;

- ugrožava se integritet proizvođača i njegovih legitimnih predstavnika na tržištu;

- kupci se obmanjuju – dovode u zabludu o istom ili približnom kvalitetu;

- krše se prava intelektualne svojine.

 

Na tržištu Srbije pojavile su se zvučne kutije koje svojim spoljašnjim izgledom i unutrašnjim dizajnom zvučničkih komponenti imitiraju d&b audiotechnik zvučne kutije i sisteme, ne nose logo proizvođača i prodaju se uz komentar da „rade isto kao d&b“.

 

Ovo nameće potrebu da podsetimo tržište da je AVL Projekt iz Novog Sada jedini ovlašćeni distributer d&b audiotechnik proizvoda i sistema, kao i da ne postoji dilerska mreža u kojoj se isti mogu nabaviti.

Ukoliko ste i sami bili izloženi ponudi ili kupovini lažnih d&b audiotechnik proizvoda koji imitiraju original, pozivamo Vas da nam se javite kako bismo zajedničkim snagama zaštitili Vaša prava kao kupca i naša kao autorizovanog predstavnika proizvođača.

 

Pišite nam na info@avlprojekt.rs ili nas pozovite na 021/4720-556.

 

Foto: Shutterstock

Nazad na novosti