DSC01767.jpg
Nazad na novosti

25.03.2024

Magla bend i d&b ozvučenje

Šta je potrebno za dobru zabavu? Mnogi smatraju, dobro raspoloženje kao preduslov svih ostalih uslova. Možda je to ponekad i istina. Međutim, čak i onda kada raspoloženje nije na zavidnom nivou, nije sve propalo, jer ono što za zabavu mogu da učine dobar bend i dobar zvuk daleko prevazilazi mogućnosti „samo“ dobrog raspoloženja. Zbog toga je sa Magla bendom i d&b ozvučenjem dobro raspoloženje zagarantovano!

 

Bend je sastavljen od iskusnih muzičara koji su poznati po stvaranju vrhunske atmosfere na svojim nastupima. Ovo ne čudi obzirom na veliko iskustvo i izrazito bogat i uvek aktuelan repertoar pesama različitih muzičkih žanrova. Tako svako venčanje, rođendan, matura, klupska svirka ili bilo koja druga vrsta privatne ili poslovne proslave postaje nešto o čemu će se još dugo pričati.

U stvaranju vrhunske atmosfere Magla bendu od nedavno asistira d&b audiotechnik sistem ozvučenja. Naime, kada ste traženi bend poznat po fenomenalnoj atmosferi, tada publika očekuje moćne, energične, precizne nastupe iz noći u noć, od jedne do druge svirke. Takva očekivanja je moguće ispuniti d&b ozvučenjem koje će u kontinuitetu isporučivati performanse najvišeg kvaliteta, kao i pouzdanost u radu.

d&b sistem za koji se opredelio Magla bend sastavljen je od 2 x V7P trosistemske point source zvučne kutije, 4 x V-GSUB kardioidnog dizajna subvufera i pojačavača D40.

Kako je sistem u njihovim rukama već neko vreme, poželeli smo da ih pitamo za utiske i iskustvo u radu sa novim ozvučenjem. Razgovarali smo sa frontmenom Vladanom Savićem i osnivačem benda Miodragom Cvjetanom – Mićom.

Svirati, pevati na sceni uz novo ozvučenje…ima li razlike?

Kako da ne. Primećujemo jedan viši nivo samopouzdanja u vezi sa tim kako zvučimo. U prostoru se preciznije čuje sve što mi uradimo, pa smo nekako sigurniji u sebe bez obzira na veliko iskustvo koje imamo.

 

 

 

Šta je to što d&b ozvučenje izdvaja u odnosu na druge sisteme?

Snaga i preciznost, čistoća zvuka. Sistem te usisava, uvlači te u prostor, u muziku, i kao slušaoca i kao korisnika sistema.

A publika? Primećujete li njihovu reakciju na novi zvuk?

Bilo je zabavno uočiti poneku reakciju na licu, tu i tamo, u vidu iznenađenja tipa „šta je ovo, nešto je drugačije“, pa onda i osmeh, a kasnije i komentare tipa „sve se čuje kristalno jasno.“

Kada biste imali samo 3 reči da opišete novi d&b sistem, koje biste upotrebili?

Snaga, preciznost, moć, tako nekako.


 

Foto: Magla Bend/Facebook

Nazad na novosti