Facebook_petar_nisic.jpg
Nazad na novosti

19.04.2024

d&b audiotechnik ozvučenje za Petra Nisića

Petar Nisić stekao je popularnost učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, gde je dva puta bio na korak od ulaska u finale. Prošlo je skoro deset godina od tada, a u međuvremenu, Petar je izdao niz hitova i imao brojne uspešne nastupe.

Petar Nisić

 

Iako je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, Petrova ljubav prema muzici prevladala je kao životni poziv. U muzičkom svetu obreo se sa samo 16 godina suočen sa velikim životnim izazovima usled bolesti člana najuže porodice. To je dovelo do Petrovog ranijeg sazrevanja u odnosu na vršnjake, jer je uz redovne školske obaveze vikendom sa ocem muzičarem nastupao na brojnim veseljima. Ovo iskustvo talentovanom pevaču pomoglo je da otkrije veliku ljubav prema muzici i unapredi vokalne sposobnosti, te da nastavi da se usavršava u ovom pravcu. Danas Petar se bavi i pevanjem, i komponovanjem, i aranžiranjem pesama, i može se reći da je muzika postala njegov način života.

 

Budući da redovno nastupa kako u zemlji tako i u inostranstvu sa svojim bendom "Fabrika zvuka", Petar Nisić kontinuirano ulaže u vrhunsku audio opremu. Ovom prilikom, odlučio je da zameni svoj dosadašnji sistem ozvučenja koji je koristio godinama, novim, premijum sistemom d&b audiotechnik.

 

Novi sistem čine V7P satelitiV-GSUB subwooferi i D40 audio pojačavač. Veoma je jednostavan za montažu, podešavanje i kontrolu, te je samim tim odličan izbor za sve vrste live nastupa. 3-sistemska pasivna V7P zvučna kutija opremljena je sa dva 10-inčna drajvera, kao i sa po jednim 8-inčnim MF i 1.4-inčnim kompresionim drajverom, dok V-GSUB aktivni subwooferi zahvaljujući kardioidnoj karakteristici usmerenosti ne emituju zvuk iza sebe.

Iako je malog gabarita, d&b audiotechnik sistem ozvučenja poseduje izuzetnu snagu. Obezbeđuje zvuk kontrolisanog usmerenja, odnosno omogućava lakšu kontrolu zvuka pri neadekvatnim akustičkim uslovima. Pomoću njega mogu se ravnomerno pokriti zvukom čak i veći prostori, za razliku od drugih sistema istih ili sličnih dimenzija.

Na ovaj način Nisić je obezbedio pouzdan sistem pogodan za korišćenje na manjim svirkama, ali i na velikim nastupima.

 

Kako bismo se uverili da je sistem opravdao Petrova očekivanja, nedavno smo ga kontaktirali, a on nam je preneo svoje prve impresije.

 

Šta smatrate da je najbitnije za dobar nastup i pozitivnu reakciju publike?

 

Iskrena emocija i strast prema muzici, energija koju delim sa svojim slušaocima. Tada se stvori neka hemija između izvođača i publike, sve postaje veoma autentično.

Tu su onda i tehnička pripremljenost i profesionalizam na sceni koji su ključni za nastup bez greške, što publiku čini zadovoljnom i omogućava im da u potpunosti uživaju u muzičkom doživljaju. Na kraju, važno je biti u trenutku i uživati u svakoj sekundi nastupa, jer ako ja uživam, uživaće i publika."

 

Koje performanse treba da odlikuju opremu koju koristite? Šta Vam je najvažnije prilikom njenog odabira?

 

Vrhunske, jer to direktno utiče na kvalitet zvuka koji publika čuje tokom nastupa. Važno je da oprema bude pouzdana i da može da izdrži različite uslove rada, od raznih temperatura do transporta. Preferiram opremu koja nudi jasan i čist zvuk, kako bi svaki detalj muzike bio precizno prenesen.

Što se tiče odabira opreme, najvažnije mi je da ona bude od proverenog proizvođača koji je globalno poznat po kvalitetu i pouzdanosti svojih proizvoda. Korisnička podrška i dostupnost tehničke pomoći su takođe ključni faktori, jer u slučaju bilo kakvih tehničkih problema želim da imam brz i efikasan odgovor.

 

Kakve su reakcije Vaših fanova na novi d&b zvuk?

 

Nisam mislio da će iko išta da primeti. Međutim, vrlo brzo su počele da do mojih ušiju stižu reči poput „moćno, vrhunski“ ili samo „vauuuuuu“, a vrlo često sam bio u prilici da na licima u publici vidim izraze iskrenog iznenađenja. Smatram da je ova promena unapredila celokupno koncertno iskustvo, čineći nastupe živopisnijim i dinamičnijim. To mi je izuzetno važno, jer mi je cilj da svaki nastup bude nezaboravno iskustvo za publiku.

 

Drago nam je da je Petar je primer nekoga ko neprestano teži ka unapređenju svojih nastupa u svakom smislu. Investicijom u vrhunski d&b audio sistem, Petar je dodatno podigao nivo kvaliteta svojih izvedbi, što je prepoznala i njegova publika.

 

Foto: Petar Nisić Official/Facebook

Nazad na novosti