miami-bend_fin-bkNV.jpg
Nazad na novosti

10.05.2024

d&b audiotechnik ozvučenje za Miami bend

Miami bend je dobro poznat po izvanrednoj atmosferi koju stvara na svojim nastupima još od 2008. Svojim bogatim repertoarom koji obuhvata raznolike muzičke žanrove, talentovanim i harizmatičnim članovima, kao i stalnim investicijama u savremenu i visokokvalitetnu opremu, bend iznova i iznova osvaja svaki prostor vrhunskim zvukom čineći da svirke još dugo ostanu u sećanju publike.

Pored članova benda, Miami čini i tim iskusnih audio tehničara zaduženih za postavljanje i podešavanje ozvučenja i opreme u skladu s prostorom. Kako je modernizacija audio opreme ključna za postizanje vrhunskog kvaliteta zvuka, bend je odlučio da investira u nabavku vrhunskog ozvučenja marke d&b audiotechnik još jedanput izražavajući svoju posvećenost pružanju izuzetnog muzičkog doživljaja.

 

Izbor je pao na V7P satelite i V-GSUB subwoofere koje odlikuje izvrstan kvalitet zvuka, pouzdanost i praktičnost. V7P trosistemske point sorce zvučne kutije  obezbeđuju jasnu reprodukciju visokih, srednjih i niskih frekvencija. V-GSUB subwooferi kardioidne karakteristike usmerenosti emituju zvuk u jednom smeru, što eliminiše njegovo nepotrebno rasipanje.

 

Pomenute d&b audiotechnik zvučne kutije odlikuje izuzetna snaga u odnosu na dimenzije. To znači da pružaju impresivan zvuk čak i u većim prostorima, dok istovremeno zauzimaju minimalan prostor za transport i montažu. Budući da njihov dizajn odlikuje praktičnost i jednostavnost korišćenja, i njihova montaža, kontrola i podešavanja su takođe vrlo intuitivni, što olakšava rad tehničkog osoblja tokom svirke.

 

Članovi Miami benda su već isprobali novo ozvučenje, a nas je zanimalo kako se d&b audiotechnik „snašao“ na njihovim energičnim nastupima. O ovoj temi pričali smo sa frontmenom benda, Nenadom Jekićem.

 

Koja je uloga kvalitetne audio opreme tokom nastupa u stvaranju autentičnog zvuka Miami benda?

„Jedna od par ključnih. Nema drugog načina za precizno, verno prenošenje zvuka publici. To se može samo sa vrhunskom opremom. Svaki element naše muzike, od najtiših tonova do najjačih udaraca, zavisi od sposobnosti opreme da ih verno reprodukuje. Ovo nam pomaže da održimo autentičnost i energiju benda, što je suštinski deo naše interakcije s publikom. Mislimo da je naša posvećenost vrhunskom zvuku ono što nas izdvaja i omogućava nam da stvorimo nezaboravno iskustvo za svakog prisutnog."

 

Kako se performanse d&b audiotechnik ozvučenja odražavaju na Vašu sposobnost da se prilagodite različitim prostorima i zahtevima različitih događaja?

„Novo ozvučenje nam pruža izuzetnu fleksibilnost. Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji d&b sistema i mogućnosti preciznog podešavanja, lako ćemo se prilagoditi i otvorenoj velikoj sceni i intimnijim zatvorenim prostorima. Ta sposobnost prilagođavanja znači da uvek možemo da pružimo najbolji mogući zvučni doživljaj, bez obzira na akustične izazove s kojima se suočavamo. A to opet znači da nema izazova ili zahteva naših klijenata koje ne možemo da ispunimo što nam je ključno za održavanje odlične reputacije.“

 

Da li primećujete da publika prepoznaje i vrednuje unapređeni kvalitet zvuka i na koji način to utiče na Vaš rad?

„Definitivno. Čini nam se kao da publika pokazuje veći entuzijazam i verujemo da je to zaista tako usled višeg nivoa prirodnosti zvuka, njegove veće moći. Jednostavno, reakcije publike su jače, emotivnije, intenzivnije. A nas to dodatno podstiče da svaki put damo sve od sebe. U suštini, kvalitet zvuka direktno utiče na kvalitet našeg ukupnog performansa i zadovoljstvo publike što je ključni aspekt našeg uspeha kao benda. Postigli smo novi nivo interakcije sa publikom i veoma smo zadovoljni zbog toga.“

 

A mi smo zadovoljni što se još jedanput pokazao značaj holističkog pristupa muziciranju uživo, pa tako i tehničkoj opremljenosti nastupa, odn. što se investiranje u vrhunsku audio opremu pokazalo strateškom odlukom sa višestrukim pozitivnim efektima na performanse benda i njegovu interakciju sa publikom.

Nazad na novosti